Ευχαριστώ του Πούτιν στον Ερντογάν για τα σιτηρά

Ευχαριστώ του Πούτιν στον Ερντογάν για τα σιτηρά

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «χρήσιμες» τις τριμερείς συνομιλίες στην Τεχεράνη με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό Εμπραχίμ Ραϊσί για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία.

 Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την "εξομάλυνση" της κατάστασης στη Συρία.

«Η συνάντηση ήταν χρήσιμη και πολύ διαφωτιστική (...) συζητήσαμε βασικά σημεία του συντονισμού μας σε σχέση με τη Συρία», δήλωσε ο Πούτιν στο τέλος των συνομιλιών, κατά τη διάρκεια ομιλίας που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση, καλώντας τους δύο ομολόγους του να μεταβούν στη Ρωσία για μια νέα συνάντηση γι' αυτό το θέμα "πριν από το τέλος του έτους".

Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες της Τουρκίας και του Ιράν στην Τεχεράνη, ο Πούτιν είπε ότι οι χώρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για τη Συρία.

 Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσία και το Ιράν συζήτησαν τη χρήση των εθνικών νομισμάτων σε διμερείς διακανονισμούς.

«Ευχαριστώ τον Ερντογάν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την εξαγωγή των δημητριακών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Επίσης, ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη «μεσολάβησή» του στο θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Τεχεράνη.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις διαμεσολαβητικές σας προσπάθειες, γιατί προτείνατε την Τουρκία ως πεδίο διαπραγματεύσεων όσον αφορά τα προβλήματα παραγωγής τροφίμων, τα προβλήματα εξαγωγών των δημητριακών μέσω της Μαύρης Θάλασσας», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με δηλώσεις που αναφέρονται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

  
«Χάρη στη μεσολάβησή σας, σημειώσαμε πρόοδο. Όλα τα θέματα δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη, αυτό είναι αλήθεια, αλλά υπάρχει κίνηση και αυτό είναι καλό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα