F1: Τρομακτικό ατύχημα στο Grand Prix του Silverstone

F1: Τρομακτικό ατύχημα στο Grand Prix του Silverstone

Με κομμένη την ανάσα είδαν οι θεατές την εκκίνηση στον αγώνα της Φόρμουλα 1 στο Σίλβερστοουν. Ο Κινέζος πιλότος Ζου σώθηκε σαν από θαύμα, χάρις στα προστατευτικά του μονοθεσίου του, παίρνοντας τούμπες μέσα στην πίστα πριν καταλήξει στην κερκίδα.
Πίσω από τις πρώτες θέσεις, ο Ράσελ αντέδρασε καθυστερημένα, ο Γκασλί τον χτύπησε και τον έριξε στο μονοθέσιο του Ζου, που αναποδογύρισε πολλές φορές παίρνοντας φωτιά και καταλήγοντας με δύναμη στον τοίχο, πάνω από τα προστατευτικά λάστιχα, ελάχιστα εκατοστά από τους θεατές!

Άμεσα βγήκε κόκκινη σημαία, ο αγώνας σταμάτησε και ο Κινέζος πιλότος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς κάποιο πολύ σοβαρό τραυματισμό, με την προστατευτική μπάρα στη θέση του, να είναι εκείνη που του έσωσε τη ζωή.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο megatv ο Άλμπον προσπάθησε να αποφύγει το ατύχημα μπροστά του, έχασε τον έλεγχο, έπεσε στον τοίχο κι εν συνεχεία είχε σύγκρουση με Τσουνόντα και Οκόν. Και ο Βρετανός οδηγός πήγε προληπτικά στο νοσοκομείο του Κόβεντρι.

Ο αγώνας συνεχίστηκε με τους οδηγούς, που απέμειναν να παίρνουν τις αρχικές θέσεις σε νέα εκκίνηση, και μάχη ανάμεσα σε Φεράρι και Ρεντ Μπουλ.

Λίγες ώρες πριν, στην ίδια πίστα, οι θεατές πάγωσαν στην εκκίνηση και στον αγώνα της Φόρμουλα 2.

Ο Ρόι Νισάνι είχε άγιο καθώς συγκρούστηκε με τον Ντένις Χάουγκερ. Παρότι το μονοθέσιο του τελευταίου πέρασε πάνω από το δικό του, σώθηκε και αυτός χάρη στο σύστημα halo,το οποίο τον προστάτευσε από βέβαιο θάνατο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα