Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκάρει το βίντεο με την ρωσική πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκάρει το βίντεο με την ρωσική πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέλαβε την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε ολοσχερώς εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ της κεντρικής Ουκρανίας, αλλά αρνείται τις αναφορές για απώλειες αμάχων, λέγοντας ότι έπληξε στρατιωτικό στόχο.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική επιδρομή της Δευτέρας, 25 νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και 40 αγνοούνται. Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ερευνούν το σημείο και οι αρχές αναμένουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Την ίδια ώρα βίντεο – ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας δείχνει  ότι στο πάρκο δίπλα στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κάνουν τη βόλτα τους ενώ ξαφνικά πέφτει ο πύραυλος πάνω στο κτήριο.

Ο άνθρωποι αρχίζουν να τρέχουν τρομαγμένοι και να προσπαθούν να απομακρυνθούν ενώ πέφτει «βροχή» από τα συντρίμμια του εμπορικού κέντρου.

 

Ένας άνθρωπος, μάλιστα, στην προσπάθειά του να αποφύγει τα κομμάτια που πέφτουν, βουτάει στη λίμνη.

Σε ομιλία του στους Ουκρανούς μετά την επίθεση, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία έχει γίνει «η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο» και κάλεσε τις δυτικές χώρες να επιβάλουν κυρώσεις στη χώρα.

Τις άμεσες ώρες μετά το χτύπημα, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέρ της εισβολής ανέφεραν ότι ήταν μια «σχεδιασμένη ουκρανική πρόκληση» που οργανώθηκε για να κατηγορήσει τη Μόσχα για εγκλήματα πολέμου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα