Ερντογάν: H Toυρκία έσκισε τα πουκάμισα που της είχαν φορέσει. Ευθεία επίθεση στη Δύση

Ερντογάν: H Toυρκία έσκισε τα πουκάμισα που της είχαν φορέσει. Ευθεία επίθεση στη Δύση

Τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει την Τουρκία, διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου που είχε κύριο θέμα την οικονομία.

 Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια που τις έβαζαν οι ξένες δυνάμεις.

«Η Τουρκία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο είδε την κατάρρευση του κράτους της που είχε ζωή 600 ετών. Με τον Εθνικό Αγώνα σώσαμε όσα από τα εδάφη μπορούσαμε σε σχέση με όσα προσπάθησαν να μας επιβάλουν με τη Συνθήκη των Σεβρών. Μετά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο αντιμετωπίσαμε την υποκρισία των Συμμαχιών που όλο μας κράτησαν στην άκρη και δεν μας ενέταξαν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Όσα μέχρι χθες μας έλεγαν ότι δεν μπορείτε να τα κάνετε, τα κάναμε όλα και συνεχίζουμε να τα κάνουμε. Όσο μας έλεγαν ”δεν θα τα καταφέρετε” τα καταφέραμε όλα και συνεχίζουμε. H Toυρκία έσκισε τα πουκάμισα τα οποία της είχαν φορέσει, έκοψε τα δεσμά, έριξε τα τείχη που της είχαν χτίσει με το παρελθόν της και εξαφάνισε τις υποθήκες που είχαν επιβληθεί πάνω της! Η Τουρκία τώρα είναι μια τέτοια χώρα».

«Θα συνεχιστεί η μείωση των επιτοκίων»
Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος, αναφέρθηκε και στα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας προαναγγέλλοντας νέα μείωση επιτοκίων.

«Σε τεχνικό επίπεδο στη χώρα μας δεν υπάρχει πρόβλημα πληθωρισμού, αλλά σε πραγματικό επίπεδο υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας. Από την κυβέρνηση αυτή κανένας να μην περιμένει  την αύξηση των επιτοκίων. Αντιθέτως να συνεχίσουμε τη μείωση των επιτοκίων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα