Γερμανία: Εκτροχιάστηκε τρένο στη Βαυαρία. Στο τρένο επέβαιναν πολλοί μαθητές

Γερμανία: Εκτροχιάστηκε τρένο στη Βαυαρία. Στο τρένο επέβαιναν πολλοί μαθητές

Ένα τρένο εκτροχιάστηκε στη νότια Γερμανία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Bild, και υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο αριθμός τους μέχρι στιγμής.

Το τοπικό τρένο εκτροχιάσθηκε βόρεια του χειμερινού θέρετρου Γκάρμις-Παρτενκίρχεν στην Βαυαρία της Γερμανίας και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς συνέβη και πόσοι επιβάτες βρίσκονταν στα βαγόνια. Το περιφερειακό τρένο κατευθυνόταν βόρεια το μεσημέρι της Παρασκευής (3.6.2022) και ο εκτροχιασμός συνέβη γύρω στις 12:19 μ.μ. (τοπική ώρα).

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το τρένο εκτροχιάστηκε. Συγγενείς των επιβατών βρίσκονται ήδη στο σημείο και οι ελαφρά τραυματίες μεταφέρονται σε κοντινό χώρο για να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες.
 
Πολλά βαγόνια ανατράπηκαν και μερικά έπεσαν στο ανάχωμα. Η αστυνομία επιβεβαίωσε το δυστύχημα μετά από περίπου μια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες της Tagblatt, στο τρένο βρίσκονταν πολλοί μαθητές.

Όπως σημειώνουν τοπικά ΜΜΕ, η επιχείρηση διάσωσης είναι τεράστια, με ελικόπτερα και ασθενοφόρα να φτάνουν διαρκώς στο σημείο και να παραλαμβάνουν τραυματίες. 

Το merkur.de κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς στο δυστύχημα και πολλούς σοβαρά τραυματίες, επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου του περιφερειακού γραφείου του Γερμανικού Τύπου στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα