Τι συμβαίνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία: Για τακτική καμένης γης κατηγορεί η Ρωσία το Κίεβο

Τι συμβαίνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία:  Για τακτική καμένης γης κατηγορεί η Ρωσία το Κίεβο

Σκληρές μάχες γίνονται στα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας όπου ο ρωσικός στρατός με αλλεπάλληλες επιθέσεις προσπαθεί να διασπάσει την ουκρανική άμυνα και να καταλάβει μια πόλη στρατηγικής σημασίας.
Για τακτική «καμένης γης» κατηγορεί το Κίεβο τις ρωσικές δυνάμεις που εντείνουν την επίθεση τους στην ανατολική Ουκρανία.

Σε στενό κλοιό βρίσκεται η πόλη Σεβεροντονέτσκ ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζονται για νέα επίθεση και εναντίον του Σλοβιάνσκ μετά την πρόσφατη απώθηση τους από τις ουκρανικές δυνάμεις, όπως αναφέρει έκθεση του ουκρανικού επιτελείου.

Από το Κίεβο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα επιστρατεύσει όλα τα διπλωματικά μέσα για να πετύχει το καλύτερο για την Ουκρανία, όπως είπε.

Πρώτη στην ατζέντα η σημερινή του ομιλία στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός.

Σε μια σπάνια αναφορά σε απώλειες ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις να χάνουν καθημερινά μεταξύ 50 και 100 στρατιώτες στο Ντονμπάς, το οποίο χαρακτήρισε ως «το πιο δύσκολο μέτωπο» του πολέμου.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την αρχή της εισβολής έχουν σκοτωθεί σχεδόν 3.000 και τραυματίστηκαν περίπου 10.000 Ουκρανοί.

Ενώ σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας μέσα σε τρεις μήνες πολέμου στην Ουκρανία η Ρωσία ενδέχεται να κατέγραψε σχεδόν τις ίδιες απώλειες που είχε στα 9 χρόνια του πολέμου στο Αφγανιστάν, δηλαδή περίπου 15.000 στρατιώτες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα