Πόλεμος στην Ουκρανία: 694 Ουκρανοί μαχητές από το Αζοφστάλ παραδόθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: 694 Ουκρανοί μαχητές από το Αζοφστάλ παραδόθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

H Μαριούπολη έπεσε και Ουκρανοί μαχητές του Azovstal παραδόθηκαν, όπως έγινε γνωστό χθες.

Σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 694 Ουκρανοί μαχητές που είχαν οχυρωθεί στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης παραδόθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με άρθρο στο newsbeast.gr από τη Δευτέρα, έχουν παραδοθεί συνολικά 959 μαχητές από το Αζοφστάλ, 80 εκ των οποίων ήταν τραυματισμένοι, ανακοίνωσε το υπουργείο σύμφωνα με το RIA και όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην νεότερη ενημέρωση για αυτό που η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», το υπουργείο ανέφερε ότι η Ρωσία είχε επίσης πλήξει την ανατολική Ουκρανία στην περιοχή Σολεντάρ της περιφέρειας Ντονέτσκ.

Η Ρωσία έπληξε επίσης ξένους μισθοφόρους, κατέστρεψε ουκρανικό αεροσκάφος Su-24, ουκρανικά οπλοστάσια και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, σύμφωνα με το υπουργείο. Δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία αυτά από ανεξάρτητη πηγή.

Η απόφαση της Ουκρανίας να τερματίσει τις μάχες στο εκτεταμένο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal έδωσε στη Μόσχα τον πλήρη έλεγχο μιας μεγάλης έκτασης της νότιας Ουκρανίας, που εκτείνεται από τα ρωσικά σύνορα μέχρι την Κριμαία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις φαινόταν να ενισχύουν την κυριαρχία τους σε τμήματα του νότου που κατέλαβαν μετά την εισβολή τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα