Πούτιν σε Νιινίστο: Λάθος η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εφόσον δεν υπάρχει απειλή

Πούτιν σε Νιινίστο: Λάθος η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εφόσον δεν υπάρχει απειλή

Τη θέση της Ρωσίας για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ επανέλαβε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Φινλανδό ομόλογό του, όπως αναφέρεται σε άρθρο το topontiki.gr

Στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Σάουλι Νιινίστο, ο Ρώσος πρόεδρος του είπε πως τέλος της στρατιωτικής ουδετερότητας της Φινλανδίας θα ήταν ένα «λάθος».

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε πως το τέλος της παραδοσιακής πολιτικής της στρατιωτικής ουδετερότητας θα ήταν ένα λάθος, εφόσον δεν υπάρχει καμιά απειλή για την ασφάλεια της Φινλανδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Μια τέτοια αλλαγή του πολιτικού προσανατολισμού της χώρας μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ρωσοφινλανδικές σχέσεις, οι οποίες για χρόνια αναπτύσσονταν μέσα σε πνεύμα καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ εταίρων, όντας αμοιβαία επωφελείς», διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στην κατάσταση στην Ουκρανία, όπου από τις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία διεξάγει μια επίθεση.Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Φινλανδό ομόλογό του για «την κατάσταση των ρωσοουκρανικών συνομιλιών, οι οποίες έχουν πρακτικά διακοπεί από το Κίεβο, το οποίο δεν εκδηλώνει κανένα ενδιαφέρον για εποικοδομητικό και σοβαρό διάλογο», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ελσίνκι για ένταξη στο ΝΑΤΟ αναμένεται αύριο Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου η Μόσχα «έκοψε»  την ηλεκτροδότηση στη χώρα.

Δείτε ακόμα