Sun: Ο Πούτιν προετοιμάζεται για εγχείρηση για καρκίνο. Οι φήμες για σωσίες και αντικαταστάτες

Sun: Ο Πούτιν προετοιμάζεται για εγχείρηση για καρκίνο. Οι φήμες για σωσίες και αντικαταστάτες

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να μπει στο χειρουργείο ανά πάσα στιγμή για να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος που τον έχει προσβάλει και θα χρησιμοποιήσει σωσίες για να κρύψει τα προβλήματα υγείας, λένε άνθρωποι που έχουν καλή πληροφόρηση από τα όσα συμβαίνουν στο Κρεμλίνο. 
Οι πηγές τις οποίες επικαλείται η βρετανική Sun, υποστηρίζουν ότι η εγχείρηση θα γίνει «το συντομότερο και χωρίς καθυστέρηση» και ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προετοιμαστεί για να χρησιμοποιήσει σωσίες σε δημόσιες εμφανίσεις για να μην παρουσιαστεί η εικόνα ενός αδύναμου ηγέτη.

Το αντιρωσικών απόψεων κανάλι Telegram Channel General SVR, υποστηρίζει πως στόχος του Κρεμλίνου είναι να επικρατεί η εντύπωση ότι ο Πούτιν έχει τον απόλυτο έλεγχο των πραγμάτων. Εντούτοις τα προβλήματα είναι πλέον εμφανή και είναι χαρακτηριστική η εικόνα του Πουτιν, στην παρέλαση της 9ης Μαΐου, όταν σκέπασε τα πόδια του με μία κουβέρτα, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει σε δημόσια εμφάνισή του.

Σύμφωνα με το Telegram «οι κινήσεις του προέδρου, αν καταστεί ανάγκη, θα γίνονται από τον έναν από τους δύο σωσίες του. Η πιθανότητα να εμφανιστεί ένας σωσίας σε δημόσιο χώρο έχει προετοιμαστεί. Τα πάντα είναι έτοιμα».

Η ίδια πηγή ανέφερε προ ημερών ότι «ο Πούτιν έχει κακή διάθεση» καθώς «προετοιμάζεται για την επικείμενη εγχείρηση».

Μάλιστα επικαλούμενο έναν αξιωματικό του ρωσικού στρατού που έχει πρόσβαση στο Κρεμλίνο και αναφέρεται με το ψευδώνυμο Βίκτορ Μιχαήλοβιτς, το κανάλι μεταδίδει ότι η εγχείρηση «θα γίνει στο προσεχές μέλλον. Και ο ακριβής χρόνος έχει ήδη προσδιοριστεί».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτών των πηγών η εγχείρηση «θα γίνει νύχτα, κάπου μεταξύ 01.00 και 02.00 μετά τα μεσάνυχτα και μένει να οριστεί η μέρα». Το  Telegram έφτασε να ισχυρίζεται ότι «το ιατρικό προσωπικό που θα εγχειρήσει τον Πούτιν έχει τεθεί σε ετοιμότητα» ήδη από το περασμένο 24ωρο. Πληροφορία η  οποία δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί από άλλες πηγές.

Μετά την εγχείρηση εκτιμάται ότι ο Πούτιν δεν θα μπορεί να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του για διάστημα δύο έως δέκα ημερών.

Πέραν του κινηματογραφικού σεναρίου με πρωταγωνιστές τους σωσίες του Πούτιν, το  Telegram έχει αναφέρει νωρίτερα ότι εφόσον μπει στο χειρουργείο ο Ρώσος πρόεδρος έχει αποφασίσει να εμπιστευτεί τις τύχες της  χώρας στον σκληροπυρηνικό αρχικατάσκοπο, Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος είναι γραμματέας του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και θεωρείται αρχιτέκτονας της ρωσικής στρατηγικής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα