Ουκρανία: Βίντεο δείχνει drone να χτυπά ρωσικό πλοίο στο Φιδονήσι - Οι εχθρικές μονάδες θα καούν σαν κατσαρίδες

Ουκρανία: Βίντεο δείχνει drone να χτυπά ρωσικό πλοίο στο Φιδονήσι - Οι εχθρικές μονάδες θα καούν σαν κατσαρίδες

Σύμφωνα με άρθρο στο ethnos.gr η Ουκρανία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο το Σάββατο και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για χτύπημα στρατιωτικού drone σε ρωσικό αποβατικό πλοίο που προμηθεύει αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR στο Φιδονήσι.

Το βίντεο, σύμφωνα με την DailyMail, φαίνεται να δείχνει την καταστροφή ενός μεγάλου αποβατικού σκάφους τύπου Serna από αεροπορική επιδρομή.

 Οι εχθρικές μονάδες που παραμένουν στο Φιδονήσι παραμένουν χωρίς αεροπορική κάλυψη και θα καταστραφούν και θα καούν σαν κατσαρίδες ή σαν ακρίδες, δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Anton Gerashchenko.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές το αποβατικό σκάφος χτυπήθηκε από χτύπημα ουκρανικού στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar TB2.

Ασπρόμαυρα πλάνα δείχνουν μικρές ανθρώπινες φιγούρες να κινούνται πάνω στο αποβατικό σκάφος λίγα λεπτά πριν μια λευκή λάμψη κατακλύσει το καλύψει. Οι φιγούρες εξακολουθούν να κινούνται στο σκάφος μετά το χτύπημα.

Τα πλάνα δείχνουν επίσης μια επίθεση σε ένα κτίριο στο ίδιο νησί. Μάλιστα φαίνεται να υπάρχουν Ρώσοι γύρω από το κτίριο όταν αυτό ανατινάζεται με χτύπημα από τον ουρανό. Τα πλάνα από το χτύπημα στο σκάφος δεν έχουν ημερομηνία. Μετά το χτύπημα, εθεάθησαν άνθρωποι να κινούνται στο σκάφος.

Τα ρωσικά σκάφη κλάσης Serna
Η κλάση Serna - ρωσική ονομασία Project 11770 - είναι ένας τύπος αποβατικού σκάφους σχεδιασμένου με «αεροθάλαμο» που κατασκευάστηκε για το ρωσικό ναυτικό. Δώδεκα σκάφη κατασκευάστηκαν μεταξύ 1994 και 2014.

Οι αναφορές για χτύπημα στη φρεγάτα Admiral Makarov

Οι παραπάνω αναφορές έρχονται μια ημέρα μετά τον ισχυρισμό ουκρανικών πηγών ότι χτύπησαν τη σύγχρονη ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov σε μια πυραυλική επίθεση με πυραύλους Neptune. Πριν από λίγες εβδομάδες βυθίστηκε η ρωσική φρεγάτα Moskva με τους Ουκρανούς να λένε ότι την χτύπησαν αλλά τη Μόσχα να μην επιβεβαιώνει και να μιλά για πυρκαγιά στο σκάφος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση ούτς της επίθεσης στο Makarov, η οποία λέγεται ότι προκάλεσε ζημιές στο πολεμικό πλοίο.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τελευταία και πιο προηγμένα άρματα μάχης της Ρωσίας εξακολουθούν να είναι ευάλωτα μετά την ανατίναξη ενός από αυτά από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ένα σύγχρονο άρμα T-90M, το πιο τρομερό του ρωσικού στρατού, καταγράφηκε από κάμερα να δέχεται χτύπημα και να καταστρέφεται από πύραυλο στη βορειοανατολική ουκρανική περιοχή της περιφέρειας Χάρκοβο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News
https://www.dailymail.co.uk/news/article-10792327/Drone-destroys-Russian-landing-ship-supplying-anti-aircraft-missiles-troops-Snake-Island.html#v-1236180574921836338

Δείτε ακόμα