Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα σε Χάρκοβο και Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα σε Χάρκοβο και Μαριούπολη

Στην Ουκρανία, η πρωτεύουσα της χώρας «στεγνώνει» από καύσιμα, καθώς οι βασικές δεξαμενές πετρελαίου έχουν καταστραφεί από τα ρωσικά πυρά. Τα ρωσικά χτυπήματα δε σταματούν σε όλα τα μέτωπα του πολέμου, με το Χάρκοβο να βομβαρδίζεται εκ νέου εχθές το βράδυ. Η κατάσταση και στην κοιλάδα του Ντονμπάς παραμένει έκρυθμη, με τους ρωσόφωνους να κάνουν λόγο για ουκρανικά χτυπήματα σε κατοικημένη περιοχή. Την ίδια ώρα, η ισοπεδωμένη Μαριούπολη συνεχίζει να δέχεται ρωσικούς βομβαρδισμούς, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος της πόλης.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με αμείωτη ένταση.

Το Χάρκοβο, που σφυροκοπείται από τις πρώτες ώρες της ρωσικής εισβολής, δέχθηκε και πάλι ορυμαγδό βομβαρδισμών εχθές το βράδυ.

Η ισοπεδωμένη Μαριούπολη, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακοινώσει πως ελέγχουν πλήρως, συνεχίζει να βομβαρδίζεται από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Ο δήμαρχος της πόλης που εδώ και έναν μήνα έχει απομακρυνθεί περιγράφει μια κόλαση.

Παρά την αργή ρωσική προέλαση στα ανατολικά, οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως ανακαταλαμβάνουν περιοχές που τελούσαν υπό ρωσική κατοχή.

Σε βίντεο εμφανίζονται στρατιώτες να υψώνουν την ουκρανική σημαία στο χωριό Λοζοβάγια στην ανατολική Ουκρανία.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας υπογραμμίζει πως και η δεύτερη φάση του πολέμου δεν πηγαίνει σύμφωνα με τον ρωσικό σχεδιασμό.

Δελτίο στα καύσιμα & ουρές στα βενζινάδικα του Κιέβου
Και η ουκρανική πρωτεύουσα βρίσκεται στο στόχαστρο της Μόσχας. Μετά τα πρόσφατα πυραυλικά χτυπήματα δύο μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την μεγάλη έλλειψη σε καύσιμα.

Οι ουρές που σχηματίζονται στα ελάχιστα ανοιχτά βενζινάδικα στην πρωτεύουσα είναι τεράστιες. Η έλλειψη φέρνει και μεγάλες αυξήσεις στην τιμή.

Σήμερα, λόγω της μεγάλης έλλειψης καυσίμων, οι ουκρανικές αρχές έχουν επιβάλλει την τροφοδοσία με δελτίο μόλις 10 λίτρων βενζίνης την ημέρα, και συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα