Απειλές Τσαβούσογλου σε Ελλάδα και Κύπρο: Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα

Απειλές Τσαβούσογλου σε Ελλάδα και Κύπρο: Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να εξαπολύει απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά τις έμμεσες δηλώσεις Ερντογάν και τα σχόλια των τουρκικών ΜΜΕ που έχουν επέλθει μετά την άφιξη των Rafale στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος Υπουργός κατηγόρησε Ελλάδα και Κύπρο ότι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, κάνοντας αρχικά αναφορά στην Κύπρο λέγοντας ότι έχει δώσει άδεια για να λειτουργήσει γραφείο των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει σχέση με το PKK.

«Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, τους επιτρέπουν να ανοίξουν γραφείο εκεί. Αν δεχθεί η Τουρκία ή οι τουρκοκύπριοι επίθεση, θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα. Nα μην παίζουν με την φωτιά», είπε.

Μιλώντας για την Ελλάδα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε: «Χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις σε πολέμους πληρεξουσίων. Ως Τουρκία, είμαστε αλληλέγγυοι ακόμη και στις χώρες με τις οποίες έχουμε τις χειρότερες σχέσεις όσον αφορά την τρομοκρατία, δεν υποστηρίζουμε την τρομοκρατία. Τα μέλη του FETO βλέπουν επίσης την Ελλάδα όχι μόνο ως χώρα διέλευσης αλλά και ως προσφυγική χώρα.Το να τους φιλοξενείς παίζει με τη φωτιά. Θα ήθελα να πω το εξής... Τους επιτρέπουν να ανοίξουν γραφεία. Για αυτό, αν υπάρξει απειλή ή επίθεση, θα τους κάνουμε να πληρώσουν».

Σύμφωνα με την Hurriyet, ο Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι:

«Έχουν γίνει 9 απόπειρες από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας τον τελευταίο χρόνο. Η τελευταία προσπάθεια ήταν σήμερα το πρωί»

«Φυσικά δεν πέτυχαν σε κανένα από αυτά, μερικές φορές έφερναν πλοία τρίτων χωρών. Αυτά δείχνουν ότι οι χώρες που δεν είναι υπέρ της ισότιμης κατανομής έχουν κάνει βήματα που αγνοούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα