Νορβηγία: Φόβοι για χριστουγεννιάτικο πάρτι βόμβα με 60 κρούσματα της Όμικρον – Τι λένε οι αρχές

Νορβηγία: Φόβοι για χριστουγεννιάτικο πάρτι βόμβα με 60 κρούσματα της Όμικρον – Τι λένε οι αρχές

Ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι στη Νορβηγία είχε σαν αποτέλεσμα να μολυνθούν 50 – 60 άνθρωποι με κορονοϊό – Οι αρχές υποψιάζονται ότι πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον αφού ένας από τους συμμετέχοντες είχε επιστρέψει από τη Νότιο Αφρική –  Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι των επιστημόνων θα μιλάμε για την μεγαλύτερη εστία μετάδοσης της νέας παραλλαγής του ιού μέχρι σήμερα

Ένα πάρτι υγειονομική βόμβα έλαβε χώρα στην Νορβηγία, όπου σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, μολύνθηκαν 50-60 από τους συμμετέχοντες σε αυτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι γιατροί έχουν αποκλείσει την πιθανότητα οι λοιμώξεις να είναι κρούσματα της Δέλτα και είπαν ότι είναι πολύ πιθανό να είναι το νέο στέλεχος.

Αξιωματούχοι της Νορβηγία ανέφεραν ότι 50 άτομα βρέθηκαν θετικά σε τεστ PCR μετά το χριστουγεννιάτικο πάρτι της νορβηγικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας «Scatec» στο Louise Restaurant & Bar στο Όσλο. Οι αρχές δήλωσαν ότι ακόμα 10 άτομα βρέθηκαν θετικά στον Covid από τεστ ιχνηλάτησης. Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον ένα από τα άτομα του πάρτι είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Νότια Αφρική, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Ο επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης λοιμώξεων στο δυτικό Όσλο, Jorum Thaulow, ανέφερε ότι όλα τα κρούσματα αντιμετωπίστηκαν σαν να είχαν την μετάλλαξη Όμικρον και τους ζητήθηκε να απομονωθούν για επτά ημέρες. Ο Thaulow είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι στενές επαφές των ατόμων αυτών έχουν επίσης ενημερωθεί και μπήκαν σε καραντίνα. Τουλάχιστον 41 από τα κρούσματα ζουν στο Όσλο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα