Ολλανδία: 14ο κρούσμα της Όμικρον - Ζευγάρι σε καραντίνα επιχείρησε να διαφύγει

Ολλανδία: 14ο κρούσμα της Όμικρον - Ζευγάρι σε καραντίνα επιχείρησε να διαφύγει

Ένα νέο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκε μεταξύ των επιβατών που ήλθαν από τη Νότια Αφρική και διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19 την Παρασκευή, κατά την άφιξή τους στο Άμστερνταμ, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ατόμων που φέρουν την παραλλαγή να ανέρχεται πλέον σε 14, έγινε σήμερα γνωστό από τον υπουργό Υγείας της Ολλανδίας.

Χάρη στον προσδιορισμό αλληλουχίας, επιβεβαιώθηκε τώρα σε 14 άτομα ότι πρόκειται για την παραλλαγή Όμικρον, ανέφερε σε μια επιστολή στο κοινοβούλιο ο υπουργός Ούγκο ντε Γιονγκ.

Ο Γιονγκ ανακοίνωσε χθες ότι 13 επιβάτες που είχαν φύγει από τη Νότια Αφρική και είχαν διαγνωστεί θετικοί στην covid-19 την Παρασκευή, κατά την άφιξή τους στο Άμστερνταμ, έφεραν την παραλλαγή Όμικρον.

Οι επιβάτες αυτοί ανήκαν στην ομάδα των 61 επιβατών που διαγνώστηκαν θετικοί κατά την άφιξή τους στο Σίπχολ, εκ των 624 ταξιδιωτών που είχαν φθάσει αεροπορικώς στο Άμστερνταμ με δύο πτήσεις της KLM από τη Νότια Αφρική.

Η ανάλυση των δειγμάτων «υποδεικνύει ότι τα άτομα που προσβλήθηκαν μολύνθηκαν από τον ιό πιθανόν σε διάφορες περιοχές και σε καμία περίπτωση όχι κατά τη διάρκεια της πτήσης», διευκρίνισε ο Γιονγκ.

Τα αποτελέσματα των άλλων δειγμάτων που αναλύονται αναμένονται σήμερα.

Σε απομόνωση σε ένα νοσοκομείο το ζευγάρι που συνελήφθη αφότου προσπάθησε να διαφύγει από το ξενοδοχείο καραντίνας

Ένα ζευγάρι που κατηγορείται ότι επιχείρησε να διαφύγει από την καραντίνα covid-19 όπου είχε τεθεί από τις αρχές, έχοντας διαγνωστεί θετικό στον νέο κορονοϊό, μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο, όπου κρατείται σε απομόνωση, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο.

Το ζευγάρι, ένας Ισπανός και μια υπήκοος Πορτογαλίας, σύμφωνα με τις αρχές, έφυγε από το ξενοδοχείο, όπου είχαν μεταφερθεί ταξιδιώτες, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, από τη Νότια Αφρική.

«Μεταφέρθηκαν σε ένα νοσοκομείο σε άλλη περιοχή στην Ολλανδία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι βρίσκονται σε απομόνωση. Βρίσκονται τώρα σε αυτό που ονομάζεται αναγκαστική απομόνωση», δήλωσε η Πέτρα Φάμπερ, μια εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής του Χάαρλεμερμεερ, όπου βρίσκεται το Σίπχολ.

Το ζευγάρι έφυγε από το ξενοδοχείο την Κυριακή και επιβιβάστηκε σε ένα αεροσκάφος για την Ισπανία, όπου συνελήφθη από τις αρχές στο αεροδρόμιο, είπε η Φάμπερ.

Σε δηλώσεις της, εντούτοις, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Καταλονίας TV3, η Καρολίνα Πιμέντα αρνήθηκε πως εκείνη και ο σύντροφός της επιχείρησαν εσκεμμένα να αποφύγουν την καραντίνα.

Η Πιμέντα, που ταξίδευε με τον σύντροφό της Αντρές Σανθ, δήλωσε πως νόμιζε ότι εξαιρούνταν από την πενθήμερη καραντίνα διότι είχε αρνητικό τεστ και είχε νοσήσει από την Covid-19 τους τελευταίους έξι μήνες.

Σύμφωνα με την ίδια, της επετράπη να φύγει από το ξενοδοχείο από την ολλανδική αστυνομία και υγειονομικούς αξιωματούχους και πέρασε όλους τους ελέγχους ασφαλείας στο αεροδρόμιο με το διαβατήριό της και ένα τεστ PCR.

Λίγο μετά την επιβίβασή μου, «ξαφνικά με κάλεσαν. Ενεργώντας πολύ επιθετικά, η αστυνομία μας αντιμετώπισε σαν εγκληματίες, όταν οι ίδιοι οι συνάδελφοί τους μας είχαν δώσει την άδεια», είπε η ίδια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα