Παραλλαγή Όμικρον: Οι ΗΠΑ κλείνουν τα σύνορα σε ταξιδιώτες από 8 χώρες της νότιας Αφρικής

Παραλλαγή Όμικρον: Οι ΗΠΑ κλείνουν τα σύνορα σε ταξιδιώτες από 8 χώρες της νότιας Αφρικής

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα το κλείσιμο των συνόρων στους ταξιδιώτες από οκτώ χώρες της νότιας Αφρικής, εξαιτίας της εμφάνισης της παραλλαγής Όμικρον της Covid-19.

Η άφιξη στο αμερικανικό έδαφος θα απαγορεύεται από τη Δευτέρα στους ταξιδιώτες που έρχονται από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι, δήλωσε ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Αυτό το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, υπό το φως της νέας παραλλαγής της Covid-19 που κυκλοφορεί στη νότια Αφρική», είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

«Οι επιστήμονές μας και οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας εργάζονται ταχέως για να μάθουν περισσότερα για αυτήν την παραλλαγή», συμπλήρωσε.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν υποσχέθηκε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εγγυηθεί την υγεία των Αμερικανών και να νικήσει την πανδημία και αυτό το μέτρο συστάθηκε από τους ειδικούς του τομέα της υγείας της αμερικανικής κυβέρνησης και την ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την Covid-19».

Μονάχα στους Αμερικανούς υπηκόους και τους μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, ο Καναδάς απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του στους ταξιδιώτες από επτά χώρες της νότιας Αφρικής, όπου εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή Όμικρον.

«Πρέπει να δράσουμε σύντομα για να προστατεύσουμε τους Καναδούς», εξήγησε, σε μια συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Υγείας Ζαν Ιβ Ντουκλ, διευκρινίζοντας πως οι χώρες, τις οποίες αφορά το μέτρο, είναι η Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, η Νότια Αφρική και η Ζιμπάμπουε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα