Γυναίκες της Μπενίν: Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, εργάτριες του σeξ ενώ η Δύση κλείνει τα μάτια

Η οργάνωση Γυναίκες της Μπενίν έχει 6 χρόνια ιστορία, και δημιουργήθηκε από γυναίκες μετανάστριες από τη Μπενίν, την 4η μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας. Έχει έδρα το Παλέρμο, τη πόλη που δέχτηκε το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων από την αφρικανική ήπειρο.

Η Μπενίν παραδοσιακά είναι η πόλη με τους περισσότερους μετανάστες στην Ιταλία, ειδικά μετά την άνθηση της βιομηχανίας, όπου τα εργοστάσια ζητούσαν φθηνά εργατικά χέρια.

Όμως όταν εμφανίστηκε η οικονομική κρίση, τα πράγματα άλλαξαν καθώς οι γυναίκες από τη Μπενίν δεν έβρισκαν δουλειά καθώς η ανεργία μάστιζε την περιοχή.

Σήμερα η Μπενίν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του σύγχρονου δουλεμπορίου, αφού οι γυναίκες, νεαρής ηλικίας, μέχρι και 25 ετών φτάνουν στην Ιταλία με 35.000 ευρώ χρέος.

 Οι σύγχρονοι δουλέμποροι τις υποχρεώνουν να εργάζονται σαν ιερόδουλες, τουλάχιστον μέχρι να αποπληρώσουν το χρέος.

Οι κοπέλες προέρχονται από οικογένειες με βαθιές θρησκευτικές παραδόσεις, και τις κρατούν αιχμάλωτες με τελετές βουντού που γίνονται πίσω στη πατρίδα τους.

Υπό το φόβο να μην πάθουν τίποτα οι οικογένειες τους, τα κορίτσια υποκύπτουν στις πιέσεις των μαστροπών, και χρειάζεται να δουλεύουν μέχρι και 4-5 χρόνια για να μπορέσουν να αφεθούν ελεύθερες και να λυθούν τα μάγια.

Η Έγκμπον 40 χρονών σήμερα, περασε αυτή την περιπέτεια και κατάφερε να μείνει ζωντανή και να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Αποφάσισε να βοηθήσει τα κορίτσια που φτάνουν στο Παλέρμο δημιουργώντας την οργάνωση αυτή, που έχει καταφέρει να απελευθερώσει εκατοντάδες κορίτσια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα