Νέα προπαγάνδα Ερντογάν - Μπαχτσελί: Θράκη και Κύπρος σε χάρτης του τουρκικού κόσμου

Νέα προπαγάνδα Ερντογάν - Μπαχτσελί: Θράκη και Κύπρος σε χάρτης του τουρκικού κόσμου

Με έναν προκλητικό χάρτη με τον τουρκικό κόσμο, μέσα στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η Θράκη και η Κύπρος, φωτογραφήθηκαν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και κυβερνητικός του εταίρος, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Συγκεκριμένα, ο ακροδεξιός Μπαχτσελί χάρισε στον Ερντογάν έναν χάρτη, με τον οποίο και οι δυο τους πόζαραν προκλητικά  μπροστά στις κάμερες για να ισχυριστούν ότι η Θράκη και η Κύπρος ανήκει στον τουρκικό κόσμο.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο πρόεδρος του MHP Μπαχτσελί πόζαραν με τον τουρκικό παγκόσμιο χάρτη» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της Yeni Safak.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, όπου συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία και την πορεία της συνεργασίας τους.


Πριν από  τις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους, πόζαραν μπροστά στον φακό, κρατώντας προκλητικά τον χάρτη των «τουρκικών χωρών», μέσα στον οποίον συμπεριλαμβάνονται τουρκόφωνες χώρες της κεντρικής Ασίας αλλά και περιοχές που ζουν μουσουλμάνοι που η Τουρκία θεωρεί «ομογενείς», όπως στη Ρωσία και στα νότια Βαλκάνια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα