Ερωτήματα για το θάνατο Έλληνα μετανάστη σε αστυνομικό τμήμα της Γερμανίας – Βίντεο ντοκουμέντο

Ερωτήματα για το θάνατο Έλληνα μετανάστη σε αστυνομικό τμήμα της Γερμανίας – Βίντεο ντοκουμέντο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία ο θάνατος του 24χρονου Έλληνα μετανάστη, Γιώργου Ζαντιώτη σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ. Βίντεο ντοκουμέντο που τράβηξε η αδελφή του άτυχου νέου και καταγράφει τον βίαιο τρόπο που έγινε η συλληψή του.
Το βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζει τους αστυνομικούς να έχουν τον Γιώργο Ζαντιώτη στο έδαφος έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Βούπερταλ. Τον έχουν ήδη συλλάβει, αλλά συνεχίζουν να τον χτυπούν με βίαια χτυπήματα.

Όπως ακούγεται στο βίντεο, ο Γιώργος και η αδερφή του εκλιπαρούν τους αστυνομικούς να σταματήσουν να τον χτυπούν, ωστόσο εκείνοι συνεχίζουν.

Λίγα 24ωρα αργότερα ήρθε η ανακοίνωση της αστυνομίας πως ο Γιώργος Ζαντιώτης έχασε τη ζωή του. Ο 24χρονος είχε συλληφθεί επειδή επιτέθηκε στην αδερφή του και σε μία αστυνομικό, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο και για ναρκωτικά.

Το βίντεο αυτό, το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα αίτια του θανάτου του και αν οι αρχές είχαν σκοπό να ανακοινώσουν τον θάνατό του ή πιέστηκαν να προβούν σε ανακοίνωση από το βίντεο ντοκουμέντο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα