Αεροσκάφος της EgyptAir εξέπεμψε σήμα κινδύνου - Επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Καΐρου

Αεροσκάφος της EgyptAir  εξέπεμψε σήμα κινδύνου -  Επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Καΐρου

Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας EgyptAir που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Καΐρου με προορισμό την Μόσχα και εξέπεμψε σήμα κινδύνου, επέστρεψε και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πήγες της πολιτικής αεροπορίας.

Το επιβατηγό αεροσκάφος Airbus A220 που απογειώθηκε από το Κάιρο με προορισμό την Μόσχα επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε. Ο λόγος που εξέπεμψε σήμα κινδύνου διερευνάται, δήλωσε η εν λόγω πηγή.

Το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και έκανε στροφή πάνω από την Μεσόγειο περίπου μισή ώρα μετά την απογείωσή του. Συνολικά παρέμεινε στον αέρα περίπου μία ώρα. Αρχικά το αεροσκάφος είχε προορισμό το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο εξαιτίας κάποιου ύποπτου μηνύματος που μεταδόθηκε από κάποιον επιβάτη. «Η πτήση MS 729 επέστρεψε στο Κάιρο, εξαιτίας της ύπαρξης ύποπτου μηνύματος από άγνωστο πρόσωπο που κάθονταν σε ένα κάθισμα του αεροσκάφους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία προστίθεται ότι «το αεροσκάφος επέτρεψε στο αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε, μετά από 22 λεπτά, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Καΐρου, λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα».

Όπως διευκρίνισε στο TASS ένας από τους πιλότους, παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν στις πτήσεις μερικές φορές τον χρόνο. Κατά κανόνα, είπε, παρόμοια μηνύματα συνιστούν ανόητα αστεία που κάνει κάποιος. Ωστόσο σύμφωνα με τους κανονισμούς των αεροπορικών εταιρειών το αεροσκάφος είναι υποχρεωμένο να προσγειωθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω περιστατικό με την πτήση MS729 βάσει των κανόνων ασφαλείας θα ερευνηθεί λεπτομερώς, θα ελεγχθούν οι επιβάτες και οι αποσκευές τους και σε κάθε περίπτωση θα μετεπιβιβασθούν σε άλλο αεροσκάφος.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα