Η φωτογραφία της χρονιάς: Η συγκλονιστική εικόνα πατέρα και γιου με φόντο τον πόλεμο στη Συρία

Η φωτογραφία της χρονιάς: Η συγκλονιστική εικόνα πατέρα και γιου με φόντο τον πόλεμο στη Συρία

Η εικόνα κάνει το γύρο του κόσμου και συγκλονίζει!

Η φωτογραφία που βραβεύτηκε στο Siena International Photo Awards συγκλονίζει καθώς προέρχεται από την τουρκική επαρχία Χατάι στα νοτιοανατολικά της χώρας, στα σύνορα με την Τουρκία και καταγράφει έναν Σύρο πατέρα, τον Μουνζίρ, να κρατά στα χέρια του τον γιο του Μουσταφά.

Ο Τούρκος φωτογράφος Μεχμέτ Ασλάν με τη φωτογραφία «Hardship of Life», είναι ο νικητής των βραβείων SIPA για το 2021 με ένα «κλικ» από τον πόλεμο της Συρίας που σοκάρει την ανθρωπότητα.

Ο Σύρος πρόσφυγας  Μουνζίρ που έχει χάσει το ένα του πόδι στους βομβαρδισμούς, σηκώνει ψηλά το γιό του που γεννήθηκε χωρίς άκρα στην τουρκική επαρχία Χατάι, στη μεθόριο με τη Συρία. Ο πατέρας έχει χάσει το δεξί του πόδι στους βομβαρδισμούς της Ιντλίμπ -την ώρα που ψώνιζε σε ένα παζάρι- ενώ ο γιός του Μουσταφά που γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια του χαμογελάει. Η σύζυγός του Μουνζίρ, που ήταν έγκυος την εποχή εκείνη, εισέπνευσε νευροτοξικά αέριακαι αμέσως μετά γεννήθηκε ο μικρός Μουσταφά.

«Το αγόρι γεννήθηκε με μια σπάνια εκ γενετής διαταραχή που ονομάζεται tetra-amelia, η οποία χαρακτηρίζεται από την απουσία και των τεσσάρων άκρων. Προκλήθηκε από τα φάρμακα που έπρεπε να πάρει η μητέρα του Ζεϊνέπ, όταν αρρώστησε από τα νευροτοξικά αέρια που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία», αναφέρει η ιστοσελίδα των Siena International Photo Awards.

Η φωτογραφία αυτή επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή από δεκάδες χιλιάδες, που υπέβαλαν φωτογράφοι από 163 χώρες.

Ο Μουσταφά, στο μέλλον, θα χρειαστεί ηλεκτρονικά μέλη αλλά δυστυχώς δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα