Βρετανία-Covid-19: Τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 100.000 την ημέρα, δηλώνει ο υπουργός Υγείας

Οι αριθμοί μόλυνων της Covid-19 στη Βρετανία μπορούν να αυξηθούν σε 100.000 την ημέρα, αλλά η κυβέρνηση δεν θα εφαρμοστεί προς το παρόν στο αποκαλούμενο, σχέδιο Β λήψης μέτρων έκτακτης ανάγκης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

Εξετάσαμε προσεκτικά τα δεδομένα και δεν θα εφαρμόσουμε το σχέδιο Β των μέτρων έκτακτης ανάγκης σε αυτό το σημείο, αλλά θα παραμείνουμε σε εγρήγορση, προετοιμαζόμενοι για όλα τα ενδεχόμενα, είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα έχει κάνει τις προσπάθειές της να υπερνικήσει την πανδημία με τη χορήγηση των εμβολίων, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσφερθούν για να εμβολιαστούν κατά της νόσου και να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων εάν είναι επιλεγμένοι.

Βρισκόμαστε σε μια κούρσα, μια κούρσα μεταξύ του εμβολίου και του ιού. Και παρόλο που προπορευόμαστε σε αυτή την κούρσα, η απόσταση μειώνεται, ανέφερε ο Τζάβιντ, σημειώνοντας ότι 5 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 16 ετών εξακολουθούν να μην έχουν εμβολιαστεί.

«Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε αυτές τις ελευθερίες μακροπρόθεσμα, τότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε δεν είναι να πάμε (να εμβολιαστούμε), για άλλη μια φορά, όταν έρχεται αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα τόνισε πως τα νοσοκομεία της χώρας δεν αντιμετωπίζουν επί του παρόντος μια πίεση που δεν είναι διαχειρίσιμη, καθώς αυξάνονται οι νοσηλείες λόγω της Covid-19, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εάν αυτή η κατάσταση αλλάξει.

Γιατροί και οι οργανώσεις υγείας έχουν προειδοποιηθεί ότι πρέπει να επιβληθούν τώρα μέτρα για να μειωθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

«Δεν πιστεύουμε ότι η πίεση αντιμετωπίζει σήμερα το NHS δεν είναι διαχειριστής. Μην παρεξηγηθώ, υπάρχουν τεράστιες πιέσεις ... Αλλά σε αυτό το σημείο, δεν πιστεύουμε ότι είναι μη διαχειριστές », τόνισε ο υπουργός.

«Θα το εξετάζουμε βεβαίως διαρκώς. Αν δούμε, σε οποιοδήποτε σημείο ότι γίνεται μη διαχειρίσιμο, τότε ... δεν θα διστάσουμε να δράσουμε ».

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα