Ξεκίνησαν οι προσλήψεις ενόψει Χριστουγέννων - Ποιες αλυσίδες αναζητούν προσωπικό

Ξεκίνησαν οι προσλήψεις ενόψει Χριστουγέννων - Ποιες αλυσίδες αναζητούν προσωπικό

Σε μια καλύτερη εορταστική περίοδο σε σύγκριση με εκείνη του 2020 προσδοκούν οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες ανά τον κόσμο, καθώς η επέλαση της πανδημίας και τα απανωτά lockdown του περσινού χειμώνα είχαν περιορίσει την κατανάλωση με δραματικές συνέπειες για την αγορά και την οικονομία.

Φέτος, ωστόσο, η κανονικότητα έχει επιστρέψει στην αγορά εργασίας, οι περιορισμοί σε μετακινήσεις, εστίαση και ψυχαγωγία έχουν εκλείψει και όλοι αναμένουν ένα ξέφρενο καταναλωτικό πάρτι αυτά τα Χριστούγεννα.

Ηδη οι μεγάλοι όμιλοι προετοιμάζονται για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση ενόψει των εορτών, με επάρκεια αγαθών και προσλήψεις επιπλέον προσωπικού. Η Amazon ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ, για να βοηθήσουν στην επιλογή, συσκευασία και αποστολή παραγγελιών σε αποθήκες σε όλο το εκτεταμένο δίκτυο της εταιρείας.

Οι θέσεις εργασίας έχουν μέσο όρο αρχικής αμοιβής 18 δολ. την ώρα. Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης ένα μπόνους πρόσληψης 3.000 δολαρίων σε ορισμένες τοποθεσίες, μαζί με επιπλέον 3 δολάρια ανά ώρα για τους εργαζόμενους σε ορισμένες βάρδιες.

Με 150.000 νέους εργαζομένους θα ενισχυθεί η κορυφαία αλυσίδα λιανικής των ΗΠΑ, η Walmart, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εορταστική περίοδο.

Η πλειονότητα αυτών δεν θα είναι εποχικό προσωπικό, αλλά θα προσληφθούν ως μόνιμο προσωπικό με πλήρες ωράριο εργασίας. Παράλληλα, η διοίκηση θα ζητήσει υπερωρίες από το σημερινό προσωπικό κατά τη διάρκεια των γιορτών, εκτιμώντας πως φέτος οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές και καλύτερες σε σχέση με πέρυσι.

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να ψωνίσουν με όποιο τρόπο θέλουν, είτε μέσα από ένα κατάστημα, είτε με το σύστημα pickup, είτε ψωνίζοντας online» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από την εταιρεία.

Ο όμιλος ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αυξήσεις, ανεβάζοντας το ωρομίσθιο κατά τουλάχιστον 1 δολάριο για τουλάχιστον 565.000 υπαλλήλους. Με τον τρόπο αυτό το ωρομίσθιο κατά μέσο όρο διαμορφώθηκε γύρω στα 16,40 δολάρια.

Στο μεταξύ και η έτερη μεγάλη αλυσίδα Target ανακοίνωσε, εν όψει της εορταστικής περιόδου, πως θα προχωρήσει σε σημαντικές προσλήψεις τουλάχιστον 100.000 επιπλέον υπαλλήλων στα καταστήματα της σε όλη τη χώρα (εποχικό προσωπικό).

.imerisia.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα