Προκαλεί ο Ακάρ: Η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει ποτέ υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Προκαλεί ο Ακάρ: Η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει ποτέ υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών δεν κρύβεται η νευρικότητα που προκαλεί στην Άγκυρα η ελληνογαλλική συμφωνία, με Τούρκους αξιωματούχους, όπως ο Χουλουσί Ακάρ, να χρησιμοποιούν ακόμα και πολεμική ρητορική.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατήγγειλε σε διεθνές φόρουμ την πρόθεση της Τουρκίας να αναβιώσει εχθρότητες του παρελθόντος, χρησιμοποιώντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί.

Οι ήρωες μας είναι πάντα έτοιμοι για τη Γαλάζια Πατρίδα…»είναι η φράση που συνοδεύει βίντεο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού καθώς η Τουρκία έχοντας ενοχληθεί από την συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας και από ασκήσεις σαν την Παρμενίων και την Ευνομία, επιμένει στην προκλητική ρητορική.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ αφού χαρακτήρισε την επίσκεψη Χαρδαλιά στις Οινούσσες προκλητική (ΦΩΤΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ) ξεσπάθωσε κατά της Αθήνας και της συμφωνίας με το Παρίσι.

Το τελευταίο διάστημα με την παρότρυνση κάποιων χωρών, συνάπτοντας κάποιες συμφωνίες., ξεκίνησε στην Ελλάδα προσπάθεια εξοπλισμού. Εμείς όμως λέμε κοιτάξτε πρώτα τα μαθηματικά, την ιστορία. Με τέτοιες προσπάθειες, τέτοια μέτρα δεν δύναται να εξασφαλίσετε υπέροχη κατά της Τουρκίας».

Απάντηση για τις Οινούσσες έδωσε ο δήμαρχος του νησιού με μια τεράστια ελληνική σημαία ζωγραφισμένη να κοιτάει προς τις τουρκικές ακτές.

Ο Τουρκικός Τύπος από την μία προσπαθεί να εμφανίσει την Ελλάδα και την συμφωνία της με την Γαλλία ως επιτιθέμενη φτάνοντας στο σημείο να αναφερθεί ακόμα και σε πυρηνική απειλή εκ μέρους της Αθήνας και την ίδια στιγμή να καθησυχάσει την κοινή γνώμη ως προς το ποιοτικό στρατιωτικό προβάδισμα της Ελλάδας αναφερόμενος στο αίτημα της Άγκυρας προς την Ουάσιγκτον για 40 καινούργια F-16 και την αναβάθμιση 80 ακόμα.

«Ωστόσο, στις μέρες μας, εξτρεμιστικές ιδέες απειλούν να αναβιώσουν ξεχασμένες εδώ και καιρό εχθρότητες και εντάσεις. Αυτό συμβαίνει με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμιά την Αγία Σοφία και τη Μονή της Χώρας. Αυτά τα δύο μνημεία που έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς δυστυχώς χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Ινδία ετοιμάζονται για την μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του Ισραήλ Blue Flag με ελληνικά γεράκια να πετούν την ερχόμενη εβδομάδα ατσαλώνοντας τις συμμαχίες της Αθήνας.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα