Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο – 15 τραυματίες

Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο – 15 τραυματίες

Πυρηνικό υποβρύχιο του Aμερικανικού πολεμικού ναυτικού συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο, ενώ περιπολούσε στη Νότια Σινική Θάλασσα. Το περιστατικό συνέβη πριν μερικές ημέρες αλλά έγινε γνωστό τώρα σε μία περίοδο που οι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση τους.
Ειδικότερα, δεκαπέντε ναύτες τραυματίστηκαν ελαφρά όταν το USS Connecticut συγκρούστηκε με το αντικείμενο το Σάββατο, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη σύγκρουση.

Το υποβρύχιο συμμετείχε σε διεθνή ναυτική άσκηση στη Νότια Σινική Θάλασσα όταν σημειώθηκε το συμβάν.«Το USS Connecticut συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο.

Το περιστατικό έρχεται την ώρα που αυξάνονται οι εντάσεις στην ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη περιοχή λόγω της πρόσφατης έντονης στρατιωτικής παρουσίας της Κίνας στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν.Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσε ότι το υποβρύχιο κατευθύνεται προς το αμερικανικό έδαφος Γκουάμ. Όπως είπε, οι χώροι και το σύστημα προώθησης «δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν πλήρως λειτουργικοί». Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εκτίμηση της έκτασης των ζημιών στο υποβρύχιο.Το USS Connecticut έπλεε σε μια από τις πιο αμφισβητούμενες περιοχές στον κόσμο.

Η Κίνα διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της θάλασσας της Νότιας Κίνας, αλλά οι γύρω χώρες και οι ΗΠΑ διαφωνούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα