Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά της για να αμυνθεί - Χουριέτ: Πυρηνική απειλή από την Ελλάδα στην Τουρκία

Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά της για να αμυνθεί - Χουριέτ: Πυρηνική απειλή από την Ελλάδα στην Τουρκία

Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά όχι για να επιτεθεί αλλά για να αμυνθεί γράφει ο Τούρκος αρθρογράφος της εφημερίδας Sozcu, Εγκέ Τζανσέν,  αποτελώντας την μοναδική ,παραφωνία στις αναφορές που γίνονται σήμερα από τον τουρκικό Τύπο σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας Αθηνών – Παρισίων από το ελληνικό κοινοβούλιο. 
 
 Οι Τούρκοι εχουν παραφράσει την αναφορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην υποστήριξη που παρέχει πλέον αμυντικά η μοναδική ευρωπαϊκή πυρηνική δύναμη στην Ελλάδα και δημιουργούν εντυπώσεις στην τουρκική κοινή γνώμη ότι δήθεν η Ελλάδα σκοπεύει να απειλήσει με τα γαλλικά πυρηνικά τη χώρα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τίτλος της σημερινής

Χουριέτ: Πυρηνική απειλή από την Ελλάδα στην Τουρκία.
 
Παράλληλα άλλο δημοσίευα του τουρκικού Τύπου παρουσιάζει την Άγκυρα ως έτοιμη να ζητήσει από την Ουάσινγκτον 40 σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη. 

Επίθεση Τσαβούσογλου σε Μακρόν - «Πονάει» η ελληνογαλλική συμφωνία 

Μένεα πνέουν στην Άγκυρα κατά του Εμανουέλ Μακρόν μετά την ελληνογαλλική συμφωνία, αλλά και για τις δηλώσεις του για το Οθωμανικό παρελθόν της Αλγερίας.

O Μακρόν δήλωσε ότι  υπήρξε αποικισμός πριν από τη γαλλική αποικιοκρατία» στην Αλγερία, παραπέμποντας στην οθωμανική παρουσία στη χώρα μεταξύ 1514 και 1830. 

Η οικοδόμηση της Αλγερίας ως έθνους είναι ένα φαινόμενο που αξίζει να παρακολουθήσετε… Τι υπάρχει για το έθνος της Αλγερίας πριν από τον γαλλικό αποικισμό; Αυτό είναι το ερώτημα, δήλωσε ο Μακρόν.

Υπήρχαν προηγούμενοι αποικισμοί. Με γοητεύει η ικανότητα της Τουρκίας να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν εντελώς τον ρόλο που έπαιξε στην Αλγερία και την κυριαρχία που άσκησε, και να εξηγεί ότι είμαστε οι μόνοι αποικιοκράτες. Είναι υπέροχο. Οι Αλγερινοί το πιστεύουν, ανέφερε.

Σε τέτοιες συζητήσεις είναι λανθασμένη η προσπάθεια της Γαλλίας γιατί έχει αποικιοκρατικό παρελθόν, και κάνει φτηνές προσεγγίσεις λαϊκιστικές προσεγγίσεις. Να τα λέει στο πρόσωπο μας, όχι πίσω από την πλάτη μας όπως κάνει ο πρόεδρος μας» απάντησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Όπως είναι ωστόσο προφανές, η ουσία του μεγάλου εκνευρισμού της Άγκυρας είναι η ιστορική συμφωνία Αθήνας - Παρισιού, και τις επόμενες ώρες έπονται έντονες τουρκικές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα