Τουρκία: Ξενοδοχεία δεν δέχονται άνδρες επισκέπτες χωρίς τη συνοδεία γυναίκας

Ορισμένα ξενοδοχεία της Τουρκίας δεν δέχονται κρατήσεις από άνδρες επισκέπτες που ταξιδεύουν χωρίς τη συνοδεία γυναίκας, με την αιτιολόγηση ότι τα πάρτι ανδρών συνήθως προκαλούν προβλήματα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα One Mile at a Time.

Οι ταξιδιώτες εκφράζουν την αντίθεσή τους με την πολιτική αυτή, η οποία προωθεί τις διακρίσεις και στρέφεται κατά των γκέι ταξιδιωτών.

Μια τέτοια περίπτωση άρνησης κράτησης σε ξενοδοχείο αυτό το καλοκαίρι αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα One Mile at a Time, με τον ταξιδιώτη να αναφέρει ότι δεν του επιτράπηκε να κάνει κράτηση δωματίου για διαμονή του ίδιου και ενός φίλου του στο ξενοδοχείο Lujo Hotel στο Μπόντρουμ.

Η άβολη αυτή κατάσταση τον οδήγησε να υποθέσει ότι το ξενοδοχείο κάνει διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων ταξιδιωτών. Ωστόσο, έπειτα από επικοινωνία με τη ρεσεψιόν, ενημερώθηκε ότι δεν επιτρέπονται οι κρατήσεις ανδρών ούτε για ξεχωριστά δωμάτια.

Η πολιτική του ξενοδοχείου, όπως ανέφερε ο ταξιδιώτης, αναφέρει: «Η κράτηση δωματίου για έναν άνδρα δεν είναι εφικτή. Σε περίπτωση κράτησης, το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση χωρίς όρους».

Ενώ ορισμένα τμήματα της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα συντηρητικά, θεωρούνται πολύ πιο προοδευτικά από γειτονικές χώρες όπως η Συρία. Το Μπόντρουμ μάλιστα, είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις φιλελεύθερες αξίες του.

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικό αδίκημα στην Τουρκία, σύμφωνα με ταξιδιωτική σύσταση του Lonely Planet, όμως υπάρχουν ισχυρές προκαταλήψεις και έχουν καταγραφεί περιστατικά βίας κατά γκέι ανθρώπων, για αυτό συνιστάται διακριτικότητα.

tornosnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα