Προπαγάνδα διχοτόμησης με υπογραφή Ερντογάν και δόλωμα το Βαρώσι

Προπαγάνδα διχοτόμησης με υπογραφή Ερντογάν και δόλωμα το Βαρώσι

Στην σκληρή γραμμή των προκλήσεων επέστρεψε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Ανήμερα της επετείου για την συμπλήρωση 47 ετών από την εισβολή στην Κύπρο σε μια προφανή προσπάθεια να υπενθυμίσει τον Αττίλα και καταπατώντας όλες τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα διεθνών οργανισμών συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ εξήγγειλε μερική άρση του στρατιωτικού καθεστώτος στο Βαρώσι καλώντας μάλιστα του Ελληνοκύπριους να αναγνωρίσουν ουσιαστικά το ψευδοκράτος με αντάλλαγμα την δυνατότητα εκμετάλλευσης των περιουσιών τους.
Με στρατιωτική παρέλαση…

Με εγκαίνια τζαμιού…

Ακόμη και με κατάθεση στεφάνου μπροστά στο άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ, το όραμα του οποίου για μία κοσμική Τουρκία, ξηλώνει βίαια καθημερινά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε τη νεοθωμανική του φιέστα στα κατεχόμενα.

Στο “πανηγύρι” των προκλήσεων, προσκεκλημένος και όχι οικοδεσπότης, ήταν ο αχυράνθρωπος της Άγκυρας στο ψευδοκράτος , Ερσίν Τατάρ.

«Το 3,5% της μέχρι τώρα κλειστής Αμμοχώστου, με την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος της περιοχής θα προχωρήσουμε στην 2η φάση του ανοίγματος της ευρύτερης περιοχής.»

Η στόχευση Ερντογάν ξεκάθαρη. Η οριστική διχοτόμηση της Κύπρου.

«Μακάρι να μας βοηθήσει ο Αλλάχ, να συνεχίσουμε στον δρόμο της ισχυρής Κύπρου. Δεν θα ασχολούμαστε πλέον με το ζήτημα Βορά και Νότου.»

Σε «συναγερμό» Αθήνα και Λευκωσία
Αθήνα και Λευκωσία ετοιμάζουν τη διπλωματική τους αντεπίθεση μπροστά στο νέο βήμα πρόκλησης του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ανήμερα της 47ης μαύρης επετείου από την εισβολή του Αττίλα ξεδίπλωσε ένα μέρος των σχεδίων του βάζοντας όμως τον Ερσίν Τατάρ να κάνει τις ανακοινώσεις για το Βαρώσι κρατώντας για τον εαυτό του τα εξαγώγιμα φαραωνικά σχέδια για έργα στα κατεχόμενα.

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την σημερινή εξαγγελία του Τούρκου Προέδρου για τον αποχαρακτηρισμό μέρους της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων. Η εξαγγελία αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα οποία καλούν την Τουρκία να απέχει από μονομερείς και προκλητικές ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή.»

«Είναι απαράδεκτο, αλλοιώνει ή είναι μία προσπάθεια αλλοίωσης του status quo της Αμμοχώστου.»

Πίσω από τις προκλήσεις και τις νεοθωμανικές φιέστες του Τούρκου Προέδρου πάντως, περνά για ακόμη μία φορά το μήνυμα τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, πως η Τουρκία του Ερντογάν δεν αποτελεί συνεργάσιμο εταίρο.

Η… παγίδα του Ερντογάν στους Ελληνοκυπρίους
Στο 3,5% της μέχρι τώρα κλειστής Αμμοχώστου περιλαμβάνονται 36 ακίνητα Ελληνοκυπρίων οι οποίοι έχουν προσφύγει άλλοι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κι άλλοι στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας των Κατεχομένων.

Με αυτή την κίνηση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχεύει να εκμεταλλευτεί την ανταπόκριση, που ήδη έχουν δείξει 344 Ελληνοκύπριοι, ισχυριζόμενος καταρχήν ότι οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι αναγνωρίζουν την αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Απώτερος σκοπός του η οριστική διχοτόμηση της Κύπρου και η δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα