Ολυμπιακοί Αγώνες: Αίτημα της ΔΟΕ να επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αίτημα της ΔΟΕ να επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Την ώρα που υπάρχει ανησυχία ακόμη και για την ασφάλεια των αθλητών, με κρούσματα κορωνοϊού να υπάρχουν και στο Ολυμπιακό Χωριό, η ΔΟΕ ζήτησε από την τοπική κυβέρνηση να εξετάσει την πιθανότητα παρουσίας μικρού αριθμού φιλάθλων στα στάδια και του Τόκυο.
Ελπίδες ότι θα επιτραπεί η παρουσία ορισμένου αριθμού φιλάθλων στις εξέδρες των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Τόκιο γέννησε το σχετικό αίτημα που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, προς τον Ιάπωνα πρωθυπουργό. Παρ’ όλα αυτά η ιαπωνική κυβέρνηση δεν δείχνει θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αξιωματούχοι της τονίζουν ότι προτεραιότητα των αρχών σε αυτή τη φάση είναι να εμποδίσουν τη διασπορά της πανδημίας.

Την ίδια ώρα τα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό αυξάνονται. Μετά τους δύο ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Νότιας Αφρικής, θετικός βρέθηκε και ο Τσέχος αθλητής του μπιτς βόλεϊ, Οντρέι Πέρουσιτς, καθώς και μία αθλήτρια από την ομάδα της ενόργανης γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών. Λίγο πριν ταξιδέψει στο Τόκιο, θετική βρέθηκε και η Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ, με αποτέλεσμα να αποσύρει τη συμμετοχή της από το τουρνουά του τένις. Συνολικά έχουν ανιχνευθεί ήδη 62 κρούσματα μεταξύ των 22.000 διαπιστευμένων στους Αγώνες ατόμων, που έχουν φτάσει στο Τόκιο. Οι διοργανωτές ωστόσο εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Οι αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό ασχολούνται πολύ με τα οικολογικά κρεβάτια τους, που έχουν σηκώσει μεγάλη συζήτηση. Διότι φημολογείται πως είναι φτιαγμένα έτσι, ώστε να σπάνε εύκολα και να αποθαρρύνονται όσοι επιδιώκουν να… συνωστίζονται με άλλους πάνω σε αυτά. Ο Ιρλανδός γυμναστής Ρις Μακ Λέναγκαν αποφάσισε να κάνει ένα τεστ και έβγαλε συμπέρασμα.

Πέντε μέρες πριν από την τελετή έναρξης οι αρχές του Τόκιο έθεσαν σε ισχύ και τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ολυμπιακές λωρίδες, όπου δικαίωμα πρόσβασης έχουν μόνον όσοι είναι διαπιστευμένοι στους Αγώνες και διόδια 9 δολαρίων σε κάθε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της πόλης προκειμένου να αποφεύγονται τα μποτιλιαρίσματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα