Μάχη της νεολαίας για μια δόση εμβολίου ... στην Κορέα

Μάχη της νεολαίας για μια δόση εμβολίου ... στην Κορέα

Κι ενώ στη χώρα μας ένα ποσοστό νέων ανθρώπων πείθεται με δυσκολία να εμβολιαστεί, στη Νότια Κορέα, εκεί όπου τα εμβόλια είναι λιγοστά, οι νέοι δίνουν… μάχη. Κάνουν refresh με μανία από τα κινητά τους τηλέφωνα και αναζητούν ένα ραντεβού για εμβολιασμό, ελπίζοντας πως κάποιος θα ακυρώσει και θα προλάβουν να πάρουν τη θέση του.
Η Κιμ Χιούν Σιν ψάχνει με αγωνία για ένα εμβόλιο. Πατάει μανιωδώς τα πλήκτρα του κινητού της, φρεσκάρει την αναζήτηση, μήπως καταφέρει να εξασφαλίσει ένα από τα λιγοστά ραντεβού εμβολιασμού που ακύρωσε κάποιος άλλος Νοτιοκορεάτης. Όμως στον πόλεμο των κλικ είναι ακόμα με τους χαμένους.

Αντίθετα, η Κιμ Χα Ραμ ακτινοβολεί από χαρά. Ανήκει στους τυχερούς, αλλά χρειάστηκε -εκτός από τύχη- μεγάλη υπομονή και επιμονή.

Η νεολαία της Νότιας Κορέας είναι εξοργισμένη. Η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες και τώρα θα έπρεπε να εμβολιάζονται οι νεότεροι. Όμως οι παρτίδες από το εξωτερικό καθυστέρησαν και ο ρυθμός των εμβολιασμών έπεσε.

Από 850.000 εμβολιασμούς την ημέρα στις αρχές Ιουνίου, τώρα γίνονται μόνο 30.000 ημερησίως. Μόνο το 31% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση. Ο αριθμός κρουσμάτων μεγαλώνει, το ίδιο και η αγωνία των νέων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα