Κορονοϊός - Αφρική: Άνοδος 43% στους θανάτους σε μια εβδομάδα

Κορονοϊός - Αφρική: Άνοδος 43% στους θανάτους σε μια εβδομάδα

Η Αφρική κατέγραψε αύξηση 43% σε θανάτους από την COVID-19 αυτή την εβδομάδα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των εισαγωγών στο νοσοκομείο εκτοξεύτηκαν και οι χώρες αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε οξυγόνο και κλίνες ΜΕΘ, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το ποσοστό θνητότητας στην Αφρική --η αναλογία θανάτων μεταξύ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων-- επί του παρόντος βρίσκεται στο 2,6% έναντι 2,2% που είναι ο παγκόσμιος μέσος όρος.

«οι θάνατοι έχουν αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Αυτή είναι μια σαφής προειδοποιητική ένδειξη ότι τα νοσοκομεία στις περισσότερο πληγείσες χώρες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Ματσιχιντίσο Μοέτι, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στην αφρικανική ήπειρο αυξήθηκαν επί οκτώ συναπτές εβδομάδες φθάνοντας τα έξι εκατομμύρια στις 13 Ιουλίου του 2021.

Η αύξηση, αναφέρει, έχει πυροδοτηθεί από την κούραση του πληθυσμού εξαιτίας των κυριότερων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, και την αυξημένη εξάπλωση των παραλλαγών του ιού.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι η Αφρική έχει μια από τις ταχύτερες αυξήσεις κρουσμάτων παγκοσμίως με επιπλέον ένα εκατομμύριο κρούσματα τον περασμένο μήνα.

«αυτό είναι το συντομότερο χρονικό διάστημα μέχρι στιγμής που αυξάνονται κατά ένα εκατομμύριο τα κρούσματα. Συγκριτικά, χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες για να αυξηθούν από τέσσερα σε πέντε εκατομμύρια τα κρούσματα στα μέσα Ιουνίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα