Γερμανία: Οι βροχωπτώσεις σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Δεκάδες αγνοούμενοι & 9 νεκροί

Γερμανία: Οι βροχωπτώσεις σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Δεκάδες αγνοούμενοι & 9 νεκροί

Στην Γερμανία τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το δυτικό τμήμα της χώρας. Οι αρχές μιλούν επίσης για τουλάχιστον 70 αγνοούμενους και περισσότερα από 7 ολοσχερώς κατεστραμμένα σπίτια. Από τις πολύ ισχυρές βροχές περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
Το κρατίδιο της Ρηνανίας Παλατινάτου στα δυτικά της Γερμανίας έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο βάλτο.

Τόνοι νερού έπεσαν σε μικρό χρονικό διάστημα σχηματίζοντας τεράστιους χειμάρρους που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τα ορμητικά νερά, μεταξύ αυτών και δύο πυροσβέστες που έσπευσαν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από πλημμυρισμένα σπίτια.

Οι γερμανικές αρχές μιλούν επίσης για τουλάχιστον 70 αγνοούμενους.

Έξι τουλάχιστον σπίτια έχουν καταρρεύσει ολοσχερώς. Δεκάδες ακόμη κινδυνεύουν με ολοσχερή καταστροφή.

Περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 2005 και πριν από αυτό το 1999, όταν πολλά ποτάμια υπερχείλισαν από τον τεράστιο όγκο νερού κάτι πραγματικά σπάνιο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας μιλά για συνέχιση των βροχοπτώσεων σήμερα και αύριο με το κύμα της κακοκαιρία να προχωρά προς τα νότια της χώρας. Σημαντικές είναι οι ζημιές που έχει υποστεί και το οδικό δίκτυο των δυτικών περιοχών της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα