Κομισιόν: Είναι σημαντικό τα κράτη-μέλη της ΕΕ να συνεχίσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού

Κομισιόν: Είναι σημαντικό τα κράτη-μέλη της ΕΕ να συνεχίσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού

Τη σημασία του να συνεχιστούν οι εκστρατείες εμβολιασμού υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Υγείας, Στεφάν Ντε Κερσμέκερ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων ερωτηθείς σχετικά με το εάν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 μετά τις εικόνες του γεμάτου σταδίου στον τελικό του EURO λαμβάνοντας υπόψη την υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

 “Έχουμε ξεκαθαρίσει σε πολλές περιπτώσεις ότι είναι πολύ σημαντικό τα κράτη-μέλη να ακολουθούν τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC)”, ανέφερε ο Στεφάν Ντε Κερσμέκερ προσθέτοντας ότι “πρώτα από όλα είναι σημαντικό να συνεχίσουν με τις εκστρατείες εμβολιασμού”.

 “Λέμε συχνά: εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε κι αυτό γιατί είναι σημαντικό. Ο εμβολιασμός είναι κάτι που μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τον ιό και επίσης να αντιμετωπίσουμε τις διαφορετικές μεταλλάξεις”, σημείωσε.

Συμπλήρωσε ότι “ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει επισημάνει ότι ο εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις εξακολουθεί να παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τις παραλλαγές”.

 
Επιπροσθέτως, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι “έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες δόσεις έτσι ώστε να μπορεί να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ”, σημειώνοντας ότι η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου επισκέπτεται κράτη-μέλη για να εξετάσει σε ποιο βαθμό μπορεί η Κομισιόν να προσφέρει επιπλέον στήριξη για να συνεχίσει η ΕΕ “στον σημαντικό δρόμο του εμβολιασμού”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα