Η Κίνα έφτιαξε ποντίκια με ανθρώπινους πνεύμονες για να κάνει πειράματα με ιούς

Η Κίνα έφτιαξε ποντίκια με ανθρώπινους πνεύμονες για να κάνει πειράματα με ιούς

Ιατρικοί ερευνητές σε συνεργασία με τον κινεζικό στρατό δημιούργησαν ποντίκια με ανθρώπινους πνεύμονες το 2019 για να εξετάσουν πάνω ιούς, σύμφωνα με μελέτη που συντάχθηκε το 2020.

Τα ποντίκια που αναπτύχθηκαν με τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων CRISPR, αναφέρθηκαν στη μελέτη του Απριλίου 2020, η οποία ερεύνησε την ευαισθησία τους στον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τη νόσο του COVID-19, σύμφωνα με τη σοκαριστική έρευνα του Vanity Fair.

Από τους 23 συγγραφείς της μελέτης, οι 11 από αυτούς εργάστηκαν για την Ακαδημία των Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών, το ινστιτούτο ιατρικής έρευνας για τον κινεζικό στρατό. Οι ερευνητές με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, αναζητώντας την προέλευση της πανδημίας, διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια που αναφέρονταν στη μελέτη δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2019, δηλαδή κάποιους μήνες πριν από την εμφάνιση της πανδημίας.

Όπως ανέφερε το Vanity Fair, οι ερευνητές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας επίσης φέρεται να πίστευαν πως είχαν αποκαλύψει σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία, που στήριζαν τη θεωρία ότι η COVID-19 είχε διαρρεύσει από εργαστήριο και άρχισαν να επικοινωνούν με άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίας. «απολυθήκαμε. Η απάντηση ήταν πολύ αρνητική» είπε ο Άντονι Ρουτζιέρο, ανώτερος διευθυντής στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

 Επίσης, σύμφωνα με το Vanity Fair, η Shi Zhengli, επικεφαλής ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν για κορονοϊούς, γνωστή ως η «γυναίκα Νυχτερίδα» για την έρευνά της σχετικά με ιούς νυχτερίδας, φαίνεται πως είχε δοκιμάσει τουλάχιστον δύο νέους κορονοϊούς σε εξανθρωπισμένα ποντίκια στα τελευταία τρία χρόνια. Η Shi αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι η COVID-19 διέρρευσε από εργαστήριο στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν και πως το ίδρυμα διενεργεί στρατιωτική έρευνα.Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2020, είχε δώσει συνέντευξη στο Scientific American, στο οποίο ανακαλούσε πώς πέρασε με μανιώδη τρόπο όλα τα αρχεία του εργαστηρίου της τα τελευταία χρόνια για να τσεκάρει τυχόν κακομεταχείριση πειραματικού υλικού, ιδιαίτερα στη διάρκεια της απόρριψής του».
 Μάλιστα, εξέφρασε την ανακούφισή της επειδή καμία από τις γενετικές αλληλουχίες από ασθενείς με COVID-19 δεν ταίριαζε με αυτές των ιών στους οποίους η ομάδα της είχε κάνει δειγματοληψία από σπηλιές νυχτερίδων. «Αυτό έβγαλε το βάρος από το μυαλό μου. Δεν είχα κλείσει για μέρες» είχε πει η Shi στο περιοδικό. Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο κατηγορώντας το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ότι συστηματικά απέτρεπε μια «διαφανή και ενδελεχή διερεύνηση της προέλευσης της πανδημίας COVID-19".

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα