Βρετανία: Δεν θα είναι τελικά στην πράσινη λίστα η Ελλάδα και καμιά άλλη χώρα

Βρετανία: Δεν θα είναι τελικά στην πράσινη λίστα η Ελλάδα και καμιά άλλη χώρα

Ανατροπή σημειώνεται στην πολυαναμενόμενη ανακοίνωση για την αναθεωρημένη «πράσινη ταξιδιωτική λίστα» της Βρετανίας, καθώς τα βρετανικά Μέσα μεταδίδουν νέες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες καμία νέα χώρα δεν θα αλλάξει κατηγορία. Νωρίτερα είχε μεταδοθεί πως πέντε ελληνικά νησιά, τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας και η Μάλτα θα έμπαιναν στην «πράσινη λίστα», αυξάνοντας έτσι τις επιλογές των Βρετανών τουριστών για εφέτος το καλοκαίρι. Πρόκειται για τη Ρόδο, την Κω, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και την Κρήτη.

Έτσι παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν έστω για κάποια ελληνικά και ισπανικά νησιά, την Μάλτα, την Φινλανδία και μέρη της Καραϊβικής να μπουν στην ταξιδιωτική πράσινη λίστα της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC καμία χώρα δεν θα προστεθεί σε αυτήν.

 Μάλιστα, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο είναι πιθανόν κάποιες χώρες να βγουν από την πράσινη λίστα.

Επίσης, κάποιες άλλες μπορεί να μπουν στην λεγόμενη κόκκινη λίστα.

Όπως γράφει ο Independent, υπήρχαν ελπίδες ότι μια σειρά ελληνικών νησιών, οι Κανάριες Νήσοι και η Μάλτα θα μπορούσαν να προστεθούν στη λίστα την Πέμπτη, αυξάνοντας τις ελπίδες για επέκταση της γκάμας των προορισμών για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στην «πράσινη λίστα» συμπεριλαμβάνονται μόνο 12 προορισμοί. Η λίστα είχε πρωτοαποκαλυφθεί στις 7 Μαΐου, και η Πορτογαλία ήταν o μόνoς «mainstream» προορισμός που περιλαμβανόταν, μαζί με το Γιβραλτάρ, την Ισλανδία και το Ισραήλ.

Πλέον θεωρείται πως «κινδυνεύει» και η Πορτογαλία.

Αυτοί που επιστρέφουν από προορισμούς της «πράσινης λίστας» δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, αν και χρειάζεται ακόμα να παρουσιάσουν αρνητικό Covid τεστ πριν την αναχώρησή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τεστ PCR εντός δύο ημερών από την άφιξή τους.

 Αργότερα μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθεί ο πλήρης κατάλογος.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας δήλωσε στο BBC: «Πρέπει να διαφυλάξουμε την πρόοδο που έχει γίνει στην χ΄ωρα μας και θα επιτρέψουμε τα ταξίδια όταν θα είναι ασφαλές. Πρέπει να ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα