Ινδία: Νύφη έπεσε νεκρή από έμφραγμα στον γάμο της και ο γαμπρός παντρεύτηκε την αδελφή της στην ίδια τελετή!

Ένα ασύλληπτο περιστατικό σημειώθηκε πρόσφατα στην Ινδία, όταν μια νεαρή νύφη έχασε τραγικά τη ζωή της στον ίδιο της τον γάμο, για να... «αντικατασταθεί» σχεδόν αμέσως από την αδελφή της, η οποία παντρεύτηκε τον γαμπρό στην ίδια τελετή.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η άτυχη κοπέλα ονόματι Σουρμπί υπέστη έμφραγμα κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής που λάμβανε χώρα στην πόλη Ετάγουα, της πολιτείας Ούταρ Πραντές, έχοντας προηγουμένως ανταλλάξει στεφάνια με τον γαμπρό Μαντζές Κουμέρ όπως ορίζει η ινδουιστική γαμήλια παράδοση. Στο σημείο εκλήθη άμεσα ένας ντόπιος γιατρός, που όμως δεν κατάφερε να σώσει την νεαρή γυναίκα.

Αν και θα περίμενε κανείς πως η τραγική αυτή εξέλιξη θα έβαζε τέλος στους εορτασμούς και τις γαμήλιες διαδικασίες, οι οικογένειες της νύφης και του γαμπρού πήραν μια διαφορετική απόφαση: Συμφώνησαν να συνεχιστεί ο γάμος με μία από τις αδελφές της αδικοχαμένης νύφης στη θέση της. Έτσι, ο γαμπρός παντρεύτηκε τελικά τη νεαρή Νίσα και, κατά τη διάρκεια της τελετής, η σορός της γυναίκας που αρχικά προοριζόταν για σύζυγός του βρισκόταν σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, προκειμένου να αποτεφρωθεί μετά το πέρας της διαδικασίας.

Ένας από τους θείους της Σουρμπί, ο Ατζάμ Σινγκ, εξήγησε στην Daily Mail ότι ήταν «μια δύσκολη απόφαση»
για την οικογένεια να συνεχιστεί ο γάμος: «Η μία κόρη κειτόταν νεκρή στο ένα δωμάτιο, την ώρα που στόλιζαν την άλλη κόρη για τον γάμο στο διπλανό. Πρώτη φορά βιώνουμε τόσο ανάμικτα συναιστήματα. Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει ούτε τη θλίψη για τον θάνατο, ούτε τη χαρά για τον γάμο».

Ο Σαουράμπ, αδελφός της άτυχης κοπέλας, είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι «αδυνατούσε να πιστέψει στο ένα δωμάτιο βρισκόταν το πτώμα, και στο άλλο ετοιμαζόταν η [νέα] νύφη». «Δεν ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε σε αυτήν την κατάσταση... Και οι δύο οικογένειες κάθισαν κάτω να συζητήσουν. Κάποιος πρότεινε να παντρευτεί η μικρότερη αδελφή μου, Νίσα, τον γαμπρό. Μετά από συζήτηση, και οι δυο οικογένειες συμφώνησαν», ανέφερε σε ξεχωριστές δηλώσεις στο πρακτορείο IANS.

Σύμφωνα με την Daily Mail, υπάρχουν ορισμένοι κοινωνικοί παράγοντες που ενδεχομένως να επηρέασαν την απόφαση της οικογένειας. Από τη μία μεριά, η οικογένεια της νύφης είναι πολύ πιθανό να περίμενε κάποια «προίκα» σημαντική για την επιβίωσή της. Από την άλλη, ο γαμπρός και οι δικοί του μπορεί να ήθελαν να αποφύγουν το «στίγμα» της επιστροφής από έναν γάμο χωρίς νύφη. Η μητέρα της νύφης, Γκουντί Ντεβί, ζήτησε με θέρμη να προχωρήσει ο γάμος, παρότι ο τραγικός χαμός της μεγαλύτερης κόρης της τη συνέτριψε συναισθηματικά. 

«Η μητέρα πονάει πολύ. Φωνάζει το όνομά της μέρα και νύχτα, καθώς ήταν η μεγαλύτερη κόρη της και είχε μεγάλα όνειρα για εκείνη. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», είπε ένας άλλος αδελφός της Σουρμπί στην Daily Mail. 

.protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα