Μητέρα υποχρέωσε την 6χρονη θετή κόρη της σε περιττές επεμβάσεις και 470 αγωγές

Μητέρα υποχρέωσε την 6χρονη θετή κόρη της σε περιττές επεμβάσεις και 470 αγωγές

Μια γυναίκα από την Ουάσιγκτον κατηγορείται ότι ανάγκασε την υιοθετημένη 6χρονη κόρη της να υποβληθεί σε πολλές περιττές χειρουργικές επεμβάσεις και περισσότερες από 470 ιατρικές θεραπείες, ανέφεραν οι αρχές.
Η Sophie Hartman, 31 ετών, έβαζε στην υιοθετημένη κόρη της νάρθηκες στα πόδια και την υποχρέωσε σε επέμβαση για σωληνάκι σίτισης και σωληνάκι που ξεπλένει τα έντερα του παιδιού.

Η Hartman αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες δευτέρου βαθμού για βιαιοπραγία κατά παιδιού και απόπειρα βιαιοπραγίας κατά παιδιού σε μια πρωτοφανή περίπτωση που οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες αποκαλούν «ιατρική παιδική κακοποίηση».

 «Δεν γνωρίζουμε το πιθανό κίνητρο της γυναίκας, μόνο το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς», έγραψε η Δρ Rebecca Wiester, διευθύντρια του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Σιάτλ, σε επιστολή της 19ης Φεβρουαρίου που ουσιαστικά οδήγησε στις έρευνες.

Η επιστολή, στην οποία αναφέρεται ότι το παιδί διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο» λόγω της μητέρας της, υπογράφεται και από άλλους γιατρούς που είχαν εξετάσει το 6χρονο κοριτσάκι. Η επιστολή στάλθηκε στην εισαγγελία.

Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι το παιδί δεν χρειαζόταν νάρθηκες ή αναπηρική καρέκλα, αλλά συνέχισε να το πιέζει να τα χρησιμοποιεί, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Η Hartman πάντως φέρεται να έκανε εράνους, για να αγοράσει όχημα που να μπορεί να μεταφέρει αναπηρικό καροτσάκι. Οι έρευνες των αρχών έδειξαν ότι η μητέρα είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με «τραγούδια κηδείας» και «πώς να πληρωθείς για να φροντίζεις μέλος της οικογένειας με αναπηρία».

Σημειώνεται ότι η 6χρονη υποβλήθηκε σε ιατρική παρακολούθηση 16 ημερών για τις πολυάριθμες παθήσεις και θεραπείες της. «Σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια της εισαγωγής της δεν υπήρχαν ευρήματα ή τα αναφερόμενα συμπτώματα που να επαληθεύουν τις προηγούμενες διαγνώσεις», αναφέρει η επιστολή που κατατέθηκε στις 24 Μαΐου.

 
«Όλα τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο υποδηλώνουν ότι η C.H. είναι μια υγιής 6χρονη» είπαν οι γιατροί.

e-radio

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα