Σοκ προκαλεί βίντεο που δείχνει Ρώσο αστυνομικό να πυροβολεί 19χρονο

Σοκ προκαλεί βίντεο που δείχνει Ρώσο αστυνομικό να πυροβολεί 19χρονο

Σοκ προκαλεί βίντεο στη Ρωσία που αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής και σκοτώνει 19χρονο Αζέρο. Στο βίντεο φαίνεται πως οι αστυνομικοί οδηγούν στο περιπολικό έναν άνδρα, ο οποίος αντιστέκεται. Στη συνέχεια ο αστυνομικός τον πυροβολεί εν ψυχρώ.
Ο αστυνομικός χτυπά με γροθιές νεαρό που προσπαθεί να αποτρέψει τη σύλληψη φίλου του στο Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσίας.

Τον κλωτσά, τον βρίζει και τον σπρώχνει βίαια. Στη συνέχεια βγάζει το υπηρεσιακό του όπλο και το στρέφει εναντίον του 19χρονου. Το βίντεο κόβεται λίγο πριν ακουστεί πυροβολισμός.

Δεύτερο βίντεο δείχνει τον αστυνομικό να κοιτάζει το ματωμένο πρόσωπο του νεαρού και να βάζει το περίστροφο στη θήκη του. Προσπαθεί να κρατήσει το σώμα του 19χρονου Βεκίλ Αμπντουλάγιεφ, το οποίο σωριάζεται στο έδαφος.

Ο νεαρός με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε. Ο 38χρονος αστυνομικός Αλεξάντρ Γκούσεφ συνελήφθη και διεξάγεται έρευνα χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες μέχρι στιγμής.

Στα ρεπορτάζ τους ρωσικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν τον πυροβολισμό ως τυχαίο ενώ αναφέρουν ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δυο νεαροί μαζί με φίλους τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα