Έχετε βόμβα στο αεροπλάνο: Το μήνυμα που έλαβε το πλήρωμα του αεροσκάφους της Ryanair

Έχετε βόμβα στο αεροπλάνο: Το μήνυμα που έλαβε το πλήρωμα του αεροσκάφους της Ryanair

Έχουμε πληροφορίες από τις ειδικές υπηρεσίες που λένε πως μια βόμβα βρίσκεται στο αεροπλάνο και πρόκειται να ενεργοποιηθεί πάνω από το Βίλνιους.

Αυτό είναι το μήνυμα που έλαβε το πλήρωμα του αεροσκάφους της Ryanair που αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ.

Οι Αρχές της Λευκορωσίας μετέφεραν στους υπεύθυνους της πτήσης πως το αεροπλάνο ήταν παγιδευμένο και τους «συνέστησαν» να προσγειωθούν, σύμφωνα με την καταγραφή των συνομιλιών ανάμεσα στον πιλότο και τον πύργο ελέγχου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, από τη διεύθυνση αερομεταφορών του λευκορωσικού υπουργείου Μεταφορών.

«Μπορείτε να επαναλάβετε αυτό το μήνυμα;», απαντά ο πιλότος και οι συνομιλητές του του επιβεβαιώνουν την ίδια πληροφορία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια της συνομιλίας, ο ελεγκτής διευκρινίζει πως η ειδοποίηση για την παρουσία βόμβας εστάλη «με email» και πως η πληροφορία αυτή έχει κοινοποιηθεί σε «πολλά αεροδρόμια».

Σε ανακοίνωσή του, το λευκορωσικό υπουργείο Μεταφορών επανέλαβε σήμερα πως πρόκειται για ένα email στο οποίο αναφέρεται πως προέρχεται από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και πως η βόμβα θα εκραγεί πάνω από το Βίλνιους, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να υποστηρίζει το Ισραήλ.

Η καταγραφή της συνομιλίας με τον πύργο ελέγχου καταδεικνύει πως ο πύργος ελέγχου ήταν αυτός που συνέστησε επίμονα να προσγειωθεί το αεροπλάνο στο Μινσκ. Όταν ο πιλότος ρώτησε από πού προέρχεται η «σύσταση», ο πύργος απάντησε «είναι οι δικές μας συστάσεις».

Οι λευκορωσικές αρχές κατηγορούνται ότι έκαναν πειρατεία σ’ αυτή την επιβατική πτήση, που είχε αναχωρήσει από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους, κάνοντάς τη να προσγειωθεί στο Μινσκ για να μπορέσουν να συλλάβουν τον διαφωνούντα Ρομάν Προτασέβιτς, έναν 26χρονο αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο ο οποίος επέβαινε στο αεροπλάνο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα