Bloomberg: Έλληνας ένας από τους επιβάτες που κατέβηκαν στη Λευκορωσία μαζί με τον Προτάσεβιτς

Bloomberg: Έλληνας ένας από τους επιβάτες που κατέβηκαν στη Λευκορωσία μαζί με τον Προτάσεβιτς

Ένας Έλληνας είναι ανάμεσα στους επιβάτες της Ryanair που κατέβηκαν με τον Ρομάν Προτασέβιτς, τη σύντροφό του κι άλλα δυο άτομα στο Μινσκ της Λευκορωσίας και δεν επιβιβάστηκαν ποτέ ξανά στο αεροπλάνο. Αυτό γράφει το πρακτορείο Bloomberg.

Την ώρα που η «κρατική αεροπειρατεία» από τη Λευκορωσία του Αλεξάντρ Λουκασένκο στο αεροπλάνο της Ryanair που είχε απογειωθεί από την Αθήνα για το Βίλνιους φέρνει κυρώσεις από την Ε.Ε., το πρακτορείο Bloomberg υποστηρίζει ότι ένα από τα τρία πρόσωπα που «συνόδευσαν» τον δημοσιογράφο στην αποβίβασή του, ήταν Έλληνας.

Το πρακτορείο επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης. Αναφέρει ότι εκτός από τον Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του, άλλα τρία άτομα κατέβηκαν μαζί τους στο Μινσκ, αφού το αεροπλάνο της Ryanair υποχρεώθηκε σε προσγείωση εκεί, και ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις υπήρχε ένας Έλληνας.  


Οι άλλοι δυο που αποβιβάστηκαν αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στην πτήση ήταν, κατά το Bloomberg πάντα, Λευκορώσοι. «Όταν η πτήση της Ryanair αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ την Κυριακή, τρεις επιβάτες αποβιβάστηκαν, μαζί με τον δημοσιογράφο και τη σύντροφό του. Ο ένας από τους επιβάτες ήταν Έλληνας και οι άλλοι δυο Λευκορώσοι, σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση των ερευνών», γράφει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Ο λόγος της αποβίβασης των τριών αυτών ατόμων, συνεχίζει το δημοσίευμα, δεν είναι γνωστός, είπε η «πηγή» που ζήτησε να μην κατονομαστεί γιατί η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα