Τουρκία: Ο Ερντογάν μήνυσε την Ακσενέρ, επειδή τον παρομοίασε με τον Νετανιάχου

Τουρκία: Ο Ερντογάν μήνυσε την Ακσενέρ, επειδή τον παρομοίασε με τον Νετανιάχου

Μήνυση σε βάρος της αρχηγού του αντιπολιτευόμενου Καλού Κόμματος υπέβαλε ο Ερντογάν για προσβολή του προσώπου του προέδρου της Τουρκίας.

 Σε μια ακόμα μήνυση κατά πολιτικού του αντιπάλου προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μήνυσε την Μεράλ Ακσενέρ επειδή τον συνέκρινε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Στη μήνυσή του, ο Τούρκος ηγέτης αξιώνει αποζημίωση ύψους 250.000 τουρκικών λιρών (24.475 ευρώ) από την ηγέτιδα του αντιπολιτευόμενου «Καλού Κόμματος», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Ακσενέρ είπε την Τρίτη, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της, ότι ο Νετανιάχου προκαλεί κρίσεις όπως ο Ερντογάν, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. «Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που είναι κάπως η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν, δεν δίστασε να στοχοποιήσει αμάχους και παιδιά για να σαμποτάρει τους πολιτικούς αντιπάλους του και να κρατήσει με αυτόν τον τρόπο τη θέση του», δήλωσε η Ακσενέρ, αναφερόμενη στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

 Το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνάντησης με νέους, ο Ερντογάν επέκρινε σφόδρα την Ακσενέρ, χαρακτηρίζοντάς την «ανήθικη», που τον έβαλε «στο ίδιο επίπεδο με τον Νετανιάχου. […] Δεν έχω καν συναντήσει τον Νετανιάχου. (…) Δεν ήταν ποτέ φίλος μας και δεν θα γίνει ποτέ», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έχει μηνύσει και τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα