Ιταλία: Ανατροπή με τη γυναίκα που έλαβε κατά λάθος παραπάνω δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση από την Ιταλία πως μια νεαρή γυναίκα έλαβε σε νοσοκομείο της Τοσκάνης κατά λάθος παραπάνω δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Παρά το γεγονός πως το περιστατικό ισχύει, υπάρχει μια ανατροπή στην ιστορία.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες Αρχές διαπίστωσαν σήμερα ότι στην 23χρονη απόφοιτη της Σχολής Ψυχολογίας από την Τοσκάνη, χορηγήθηκαν την περασμένη Δευτέρα τέσσερις δόσεις εμβολίου Pfizer / BioNTech κατά του κορονοϊού, και όχι έξι , όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η διαπίστωση οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τις πρώτες στιγμές σύγχυσης, εξακριβώθηκε ότι μέσα στο φιαλίδιο του εμβολίου είχε μείνει περίπου το ένα τρίτο του σκευάσματος.

Βάσει της ανατπόκρισης του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Ιταλία, η ψυχολόγος έκανε γνωστό ότι δεν εννοεί να κινηθεί νομικά κατά της νοσοκόμας που έκανε το συγκεκριμένο λάθος κατά την χορήγηση του εμβολίου, διότι δεν θεωρεί ότι έγινε εσκεμμένα.

Προς το παρόν, η κοπέλα πίνει συνεχώς νερό -μέχρι και 7 λίτρα την ημέρα- αλλά γνωστοί Ιταλοί επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει μόνιμα προβλήματα υγείας.

Αναμένεται να διαπιστωθεί, παράλληλα, μέσω αναλύσεων, σε ποιο επίπεδο βρίσκονται τα αντισώματα έναντι κορονοϊού στον οργανισμό της νεαρής κοπέλας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πειραματική φάση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19, είχε ήδη χορηγηθεί μέχρι και τέσσερις φορές η προβλεπόμενη δόση, χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα για τους εθελοντές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα