Αυστρία-κορονοϊός: Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως

Αυστρία-κορονοϊός: Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως

Πάνω από ένα εκατομμύριο, συγκεκριμένα 1.001.839, άνθρωποι στην Αυστρία -- με συνολικό πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους -- έχουν έως τώρα ανοσοποιηθεί πλήρως έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Ηλεκτρονικό Αρχείο Εμβολιασμού, είτε λαμβάνοντας δύο δόσεις εμβολίων είτε μία του εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο απαιτεί μόνο έναν εμβολιασμό.

Αυτό σημαίνει ότι το 11,3% του αυστριακού πληθυσμού έχει πλήρη προστασία εμβολιασμού, ενώ τουλάχιστον μία δόση εμβολίου χορηγήθηκε ήδη σε 2.749.793 ανθρώπους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 30,9% του πληθυσμού.
 
Η πλειονότητα των πλήρως ανοσοποιημένων έλαβε τις -- απαραίτητες για πλήρη προστασία εμβολιασμού -- δύο δόσεις του εμβολίου Biontech/Pfizer, συνολικά 833.509 άνθρωποι, 118.352 άνθρωποι που ήθελαν να εμβολιαστούν εμβολιάστηκαν δύο φορές με το Moderna, 42.615 έλαβαν τις δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, και μέχρι χθες, Τρίτη, 7.363 άνθρωποι είχαν λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson του οποίου αρκεί μόνον μία δόση.

Σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν -- ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού με το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς -- έκανε λόγο για ένα „σημαντικό ορόσημο για την έξοδο από την πανδημία». 

Κάλεσε ταυτόχρονα όλους όσοι ζουν στην Αυστρία να „τηρήσουν το δεύτερο ραντεβού εμβολιασμού, επειδή μόνον ένας πλήρης εμβολιασμός προσφέρει μακροχρόνια προστασία», ενώ, σε σχέση με τις παραλλαγές ιών, επισήμανε ότι οι τρέχουσες μελέτες δείχνουν ένα καλό προστατευτικό αποτέλεσμα μετά από δύο εμβολιασμούς.

Οι εμβολιασμοί κατά του SARS-CoV-2 ξεκίνησαν στην Αυστρία στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, και περίπου 19 εβδομάδες αργότερα, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 3, 744 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, και μόνον την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν 443.746 ανοσοποιήσεις.

Αναφορικά με τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας, το ποσοστό κάλυψης εμβολιασμού είναι το υψηλότερο - χορηγήθηκε τουλάχιστον μία δόση - στο Μπούργκενλαντ σε ποσοστό 35,4%, στο Φόραρλμπεργκ το 34,5% του πληθυσμού εμβολιάστηκε ουλάχιστον μία φορά, στο Τιρόλο 34,1%.

Ακολουθούν η Καρινθία (33,8%), η 'Ανω Αυστρία (30,7%), το Σάλτσμπουργκ (30,2%), η Στυρία (29,9%), η Κάτω Αυστρία (29,7%), ενώ η Βιέννη - που είναι ταυτόχρονα ένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια, μένει αρκετά πίσω, με το ποσοστό εμβολιασμού να βρίσκεται στο 28,1%.

Οι περισσότεροι από τους πλήρως ανοσοποιημένους κατοίκους της χώρας βρίσκονται στο Τιρόλο, όπου το 15,7% του πληθυσμού έχει πλήρη εμβολιαστική προστασία και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι το Τιρόλο είχε λάβει μια ειδική ποσόστωση με επιπλέον 100.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer/Biontech από την ΕΕ, ενώ στην Κάτω Αυστρία το 14,2% προστατεύεται πλήρως.

Οι λιγότεροι κάτοικοι που είναι πλήρως ανοσοποιημένοι βρίσκονται στο κρατίδιο της Στυρίας, όπου μέχρι στιγμής μόνο το 8,6% έχει λάβει και τις δύο απαιτούμενες δόσεις ή εφάπαξ εμβολιασμό με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα