Η Βρετανία άφησε εκτός της πράσινης λίστας την Ελλάδα - Τι σημαίνει αυτό

Η Βρετανία άφησε εκτός της πράσινης λίστας την  Ελλάδα - Τι σημαίνει αυτό

Η  Βρετανία άφησε εκτός  της πράσινης λίστας την  Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι  βρετανοί πολίτες θα χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα κατά τη επιστροφή τους από αυτές.

Αυτό ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στην ανακοίνωση των μέτρων για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά τις 17 Μαΐου με την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία να μην βρίσκονται στις πράσινες χώρες.

Η  απόφαση θα έχει ισχύ έως τα τέλη Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί η πράσινη λίστα σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Μεταφορών.

Αυτοί που επισκέπτονται χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» θα παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Αντίθετα, χώρες όπως η Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ καθώς και το Ισραήλ, βρίσκονται στην πράσινη λίστα. Εκτός έμειναν η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία.

Στην «πράσινη λίστα» μπήκαν εκτός από την Πορτογαλία και το Ισραήλ, οι, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Νήσοι Φερόες, Γιλβρατάρ και Νήσοι Φώκλαντ.

Στο πράσινο υπάγονται οι εξής:

Πορτογαλία (μαζί με Αζόρες και Μαδέιρα), Γιβραλτάρ, Ισραήλ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Φερόες νήσοι, και νησιά Φώκλαντ.

Οι ταξιδιώτες λοιπόν έχουν την υποχρέωση μόνο για δύο διαγνωστικά τεστ πριν και μετά την επιστροφή στη Βρετανία, χωρίς καραντίνα.

Στην πορτοκαλί κατηγορία μαζί με την Κύπρο και την Ελλάδα υπάγονται οι περισσότεροι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Βρετανούς, όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία ενώ τελικά δεν μπήκαν στην πράσινη λίστα ορισμένα νησιά όπως είχαν μεταδώσει τις προηγούμενες ημέρες βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επισκέπτες στη Βρετανία από αυτές τις χώρες και οι Βρετανοί τουρίστες που θα επιστρέφουν θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και σε δύο ακόμα μοριακά τεστ τη δεύτερη και όγδοη ημέρα από την άφιξη.

Θα έχουν επίσης την υποχρέωση απομόνωσης για δέκα ημέρες κατ’ οίκον. Η απομόνωση θα μπορεί να λήγει νωρίτερα αν ένα πρόσθετο τεστ την πέμπτη ημέρα από την άφιξη βγαίνει αρνητικό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα