Προκλητικός Ερντογάν: Δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους, είναι ψεύτες

Προκλητικός  Ερντογάν: Δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους, είναι ψεύτες

Σε προκλητικά σχόλια προχώρησε ο Ερντογάν λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν εμπιστεύεται τους Ελληνοκύπριους, αποκαλώντας τους ψεύτες
Σε δηλώσεις που έκανε μετά την προσευχή της Παρασκευής και σχολιάζοντας τις συνομιλίες στην Γενεύη για το Κυπριακό, επιτέθηκε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. 


Οπως μεταδίδει το sigmalive.com, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Εγώ φυσικά δεν εμπιστεύομαι την «νότια Κύπρο» (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία), δεν τους πιστεύω, ποτέ δεν συμπεριφέρθηκαν ειλικρινά, δεν μίλησαν σωστά. Τώρα μετατέθηκε πάλι 2-3 μήνες μετά (η νέα διάσκεψη για το Κυπριακό), αλλά εγώ πάλι δεν θεωρώ πιθανό να βγει αποτέλεσμα. Γιατί δεν είναι ειλικρινείς. Αυτοί και στη διάσκεψη που έγινε στο Μπούργκενστοκ είπαν ψέματα, εξαπάτησαν, δεν σεβάστηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη. Ενώ ο «βορράς» (όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα) είχε πει 65% ‘ναι’ ο «νότος» (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημποκρατία) αντίθετα είχε πει με το ίδιο ποσοστό ‘όχι’. Αυτοί είναι ψεύτες. Δεν είναι ειλικρινείς. Και τώρα τα ίδια κάνουν. Τις προάλλες, γνωρίζετε, έγιναν κάποιες συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ μας, ήρθαν πάλι και λέγανε διαφορετικά πράγματα. Όταν θα συμπεριφερθούν ειλικρινά, τότε θα δουν ειλικρίνεια κι από εμάς. Αλλά όσο δεν συμπεριφέρονται ειλικρινά, δεν πρόκειται να φτάσουμε σε καμία συμφωνία με αυτούς»

Πηγή  sigmalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα