Η Γερμανία σχεδιάζει να αγοράσει 30 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Η Γερμανία σχεδιάζει να αγοράσει 30 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Όλο και πιο κοντά στη χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού έρχεται η Γερμανία, καθώς οι γκάφες της Κομισιόν σχετικά με τις συμφωνίες με τις φαρμακοβιομηχανίες και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων κάνουν το Βερολίνο να στρέφεται σε… εναλλακτικές πηγές.

 «Τασσόμαστε σθεναρά υπέρ μιας ταχείας διαδικασίας έγκρισης ως τον Μάιο» του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) αναφέρει από την Μόσχα με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Σαξωνίας Μίχαελ Κρέτσμερ, μετά από συνομιλίες με τον υπουργό Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκο.

Όπως δήλωσε, η Γερμανία σχεδιάζει να αγοράσει 30 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19, παρότι ακόμη δεν έχει λάβει έγκριση από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, ενώ και ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε δηλώσει προ ημερών ότι η Γερμανία διαπραγματεύεται σχετικά με την Ρωσία, ώστε να παραλαμβάνει τελικά 10 εκατ. δόσεις κάθε μήνα το καλοκαίρι.

Παράλληλα, είχε επιβεβαιώσει ότι το Βερολίνο κινείται αυτόνομα μετά την άρνηση της ΕΕ να κάνει κεντρικά την διαπραγμάτευση για προμήθεια του Sputnik-V για όλα τα κράτη μέλη, αντίθετα με ό,τι έπραξε για άλλα, «δυτικά» σκευάσματα. Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), που έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του εν λόγω εμβολίου, είχε ανακοινώσει στις 8 Απριλίου ότι άρχισε διαπραγματεύσεις με το Βερολίνο «για ένα συμβόλαιο αγοράς εκ των προτέρων».

 
 
Υπενθυμίζεται ότι και η Βαυαρία έχει κάνει συμφωνία με τη Ρωσία για την επιτόπια παραγωγή του εμβολίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εμβολιαστικές της ανάγκες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα