Η Ρωσία απελαύνει δέκα Αμερικανούς διπλωμάτες

Η Ρωσία απελαύνει δέκα Αμερικανούς διπλωμάτες

Όλο και πιο τεταμένες γίνονται οι σχέσεις ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσιγκτον. Μετά την ανακήρυξη Ρώσων διπλωματών ως ανεπιθύμητα πρόσωπα από τις ΗΠΑ, η Μόσχα προχωράει σε απέλαση δέκα Αμερικανών διπλωματών.

 Στον αναπληρωτή του Αμερικανού πρέσβη στην Ρωσία, Μπαρτ Γκόρμπαν , ο οποίος εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιδόθηκε διακοίνωση για την απέλαση 10 Αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας στην Μόσχα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ρωσία έως τις 21 Μαΐου. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι το μέτρο αυτό είναι η απάντηση στις εχθρικές ενέργειες της αμερικανικής πλευράς εναντίον σειράς διπλωματικών υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και του γενικού προξένου της Ρωσίας στην Νέα Υόρκη, τους οποίους ανακήρυξαν αβάσιμα ως ανεπιθύμητα πρόσωπα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει μέσω της ανακοίνωσής του ότι η Ρωσία στο προσεχές διάστημα θα προβεί σε περαιτέρω πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της απάντησής της στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι το σύνολο των απαντητικών μέτρων στο τελευταίο κύμα «των παράνομων αντιρωσικών κυρώσεων των ΗΠΑ» ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στις 16 Απριλίου.

Μήνυμα Πούτιν προς κάθε κατεύθυνση
 
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Με τις γενικές κατευθύνσεις της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής ολοκλήρωσε το 17ο μήνυμά του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας ο πρόεδρος Πούτιν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του γιατί η «συλλογική Δύση», όπως την χαρακτήρισε, επιχειρεί να ενοχοποιήσει τη Ρωσία για τα πάντα και υπερβαίνει τα εσκαμμένα, όπως στην περίπτωση της συνωμοσίας για την ανατροπή και δολοφονία του προέδρου της Λευκορωσίας, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα από κοινού οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και Λευκορωσίας.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα