Μπαχτσελί: Αν η Ελλάδα δεν συνετιστεί, θα χάσει το κεφάλι της

Μπαχτσελί: Αν η Ελλάδα δεν συνετιστεί, θα χάσει το κεφάλι της

Επίθεση με απειλές και βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της Ελλάδας αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια, εξαπέλυσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια «αμετροεπή» και απείλησε την Ελλάδα ότι «θα χάσει το κεφάλι της».

«Η Ελλάδα εντείνει την προκλητική της εκστρατεία με τα στρεβλά της σχέδια και με τα άσχημα σενάρια στη Μεσόγειο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με μία Navtex που δημοσιεύτηκε ένα γαλλικό ερευνητικό πλοίο, συνοδευόμενο από ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο, παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα στα νοτιο-ανατολικά της Κρήτης. Μία τουρκική φρεγάτα, που επενέβη άμεσα, δεν του επέτρεψε να πλησιάσει» είπε και συνέχισε:

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τις αγενείς και γεμάτες κατηγορίες δηλώσεις του, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, φαίνεται ότι στάλθηκε για να προκαλέσει κρίση στην Τουρκία. Συγχαίρω ολόψυχα τον κ. Τσαβούσογλου, που έβαλε τον αγενέστατο και αμετροεπή Δένδια στη θέση του, όπως επίσης θέλω να υποβάλω τα σέβη μου και στον πρόεδρό μας, που έδωσε οδηγίες στον κ. Τσαβούσογλου με ποια γλώσσα να μιλήσει στον ομόλογό του».

 «Ο Έλληνας υπουργός που θέλησε να αμαυρώσει το γόητρο και υπόληψη της Τουρκίας, κουνώντας το δάχτυλο, χτύπησε σε σκληρό βράχο και είδε τα τουρκικά νύχια», πρόσθεσε ο Μπαχτσελί.

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που απειλεί την ασφάλεια της Μεσογείου. Η Ελλάδα, έχοντας εξοπλίσει τα μη αποστρατικοποιημένα με βάση τις συνθήκες Δωδεκάνησα, είναι ένοχη και δειλή. Η συνθήκη της Λωζάνης παραβιάζεται από το γεγονός ότι η τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, που φτάνει τις 150 χιλιάδες, δεν εκλέγει τους δικούς της μουφτήδες. Οι ομογενείς μας δεν θα μείνουν ποτέ μόνοι, απελπισμένοι και χωρίς προστασία. Νομίζω πως αυτή η μικροσκοπική χώρα έχει ξεχάσει. Θα ήταν καλό να τα εξηγήσει κάποιος στον αμετροεπή Δένδια και τον αχαλίνωτο Μητσοτάκη. Αν η Ελλάδα δεν συνετιστεί θα χάσει το κεφάλι της»» κατέληξε.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα