Καμπανάκι ΠΟΥ: Η έλλειψη νέων αντιβιοτικών αυξάνει την μικροβιακή αντοχή

Καμπανάκι ΠΟΥ: Η έλλειψη νέων αντιβιοτικών αυξάνει την μικροβιακή αντοχή

Η αδυναμία ανάπτυξης αντιβακτηριακών θεραπειών μεγάλωνει την απειλής της αντοχής στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
 
Ο ΠΟΥ αποκαλύπτει ότι κανένα από τα 43 αντιβιοτικά που βρίσκονται επί του παρόντος σε κλινική ανάπτυξη δεν αντιμετωπίζει επαρκώς το πρόβλημα της αντοχής στα φάρμακα από τα πιο επικίνδυνα βακτήρια στον κόσμο.

«Η επίμονη αποτυχία ανάπτυξης, παρασκευής και διανομής αποτελεσματικών νέων αντιβιοτικών τροφοδοτεί περαιτέρω τον αντίκτυπο της αντιμικροβιακής αντοχής (AMR) και απειλεί την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε επιτυχώς βακτηριακές λοιμώξεις», λέει ο Δρ Hanan Balkhy, Βοηθός Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ για την AMR.

 Σχεδόν όλα τα νέα αντιβιοτικά που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά τις τελευταίες δεκαετίες είναι παραλλαγές των κατηγοριών αντιβιοτικών φαρμάκων που είχαν ανακαλυφθεί μέχρι τη δεκαετία του 1980.

 Ο αντίκτυπος της AMR είναι πιο σοβαρή μεταξύ των ευάλωτων ομάδων, όπως νεογέννητα και τα μικρά παιδιά.

Η βακτηριακή πνευμονία και οι λοιμώξεις στην κυκλοφορία του αίματος συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες της παιδικής θνησιμότητας κάτω των 5 ετών. Περίπου το 30% των νεογνών με σήψη πεθαίνουν λόγω βακτηριακών λοιμώξεων ανθεκτικών σε πολλαπλά αντιβιοτικά πρώτης γραμμής .

dikaiologitika

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα