Αρνητικό τεστ κορονοϊού πρέπει να έχουν οι ταξιδιώτες πριν μπουν σε πτήση προς Γερμανία

Αρνητικό τεστ κορονοϊού πρέπει να έχουν οι ταξιδιώτες πριν μπουν σε πτήση προς Γερμανία

Σε γενική εφαρμογή της υποχρέωσης για τεστ κορονοϊού για όλους όσοι φθάνουν στην Γερμανία από το εξωτερικό, ανεξαρτήτως του εάν βρίσκονταν σε περιοχή κινδύνου ή όχι, προχωρούν από τις 00:00 της Κυριακής οι γερμανικές αρχές.

 Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, το μέτρο επρόκειτο αρχικά να εφαρμοστεί από αύριο και η αναβολή αποφασίστηκε προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα τόσο οι ταξιδιώτες όσο και οι αεροπορικές εταιρίες.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, αύριο θα εκδοθεί και η σχετική οδηγία, η οποία θα προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάζουν στους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιριών αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβασή τους σε πτήση προς την Γερμανία. Αρχικά, το μέτρο θα ισχύει έως τις 12 Μαΐου.

Αιτία για την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης φαίνεται να είναι η έκρηξη κρατήσεων για πασχαλινές διακοπές στην Μαγιόρκα, αφότου το ισπανικό νησί βγήκε από τον κατάλογο των «περιοχών κινδύνου», καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων περιορίστηκε εκεί κάτω από το όριο των 50 ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας. Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, σε αυτή την περίπτωση η περιοχή αφαιρείται αυτομάτως από τον κατάλογο και ακυρώνεται η σχετική ταξιδιωτική προειδοποίηση.

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα