Ερντογάν-Τζόνσον: Λύση δύο κρατών στην Κύπρο και δέσμευση για διερευνητικές

Ερντογάν-Τζόνσον: Λύση δύο κρατών στην Κύπρο και δέσμευση για διερευνητικές

Ο Πρόεδρος Ερντογάν χαιρετίζοντας τις πιο πρόσφατες προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το Κυπριακό, παρατήρησε ότι η λύση των δύο κρατών θα δημιουργήσει μια win-win κατάσταση για τις δύο πλευρές στο νησί, καθώς και για όλους τους άλλους, [δημιουργώντας] νέες ευκαιρίες για περιφερειακή συνεργασία. 

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία διατηρεί εποικοδομητική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπως και στην Κύπρο, και επανέλαβε τη δέσμευσή του για ηρεμία και διερευνητικές συνομιλίες, παρά τις προκλητικές πράξεις και δηλώσεις της Ελλάδας.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η άμυνα, η γεωργία, οι υπηρεσίες, οι επενδύσεις και η καταπολέμηση του COVID-19, καθώς και περιφερειακά θέματα. Υπενθυμίζοντας ότι η σύναψη συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών στις 29 Δεκεμβρίου 2020 ήταν ένα νέο σημείο καμπής στις διμερείς σχέσεις, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν εντός αυτού του πλαισίου θα διευκολύνουν την πρόοδο προς τον δηλωμένο στόχο της αύξησης του ετήσιου διμερούς εμπορίου σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα